4 pitanja koja mu moraš postaviti prije vjenčanja

Thinkstock / Spencer Davies
Odluku o zajedničkom životu „dok vas smrt ne rastavi“ treba jako dobro analizirati. Stručnjaci kažu da obavezno treba postaviti ova četiri pitanja prije velike odluke
Vidi originalni članak

Trema prije vjenčanja nije bezrazložna – često se dvojeg golupčića  strašno jako zaljubi, brzo se zaruče pa se odjednom, poput groma iz vedra neba, nađu ispred oltara. Potom sve ono što bi trebalo biti spontano, romantično i nadasve uspješno, nažalost često neslavno završi. 

Upravo iz tog razloga su psiholozi i stručnjaci za veze (za potrebe istraživanja časopisa Washington Post) postavili ukupno 13 pitanja koja sretni parovi moraju raspraviti prije vjenčanja – a mi smo izvukli četiri najvažnija. 

1. Hoćemo li imati djecu? 

Ovo je pitanje, tvrde stručnjaci, esencijalno kad je riječ o sretnom braku. Možda nije još aktualno u trenutku vjenčanja, ali može postati jako brzo. A kad nakon godinu dana braka jedan od supružnika kaže: „Mislim da ne želim imati djecu!“, a drugi ima veliku želju postati roditelj – bračna kriza je neizbježna. 

2. Sviđaju li ti se moji roditelji? 

Loša pretpostavka za dugotrajnu vezu je nejasan odnos s roditeljima „onog drugog“, tvrde psiholozi. Veliki dio ispitanih parova žalio se na bračne krize nastale zbog nejasnoća u pogledu „punice i tasta“. U vezi je jako važno biti tim – a to je moguće jedino ako partner točno zna kakav odnos ima njegov dragi (ili draga) prema članovima obitelji (pa i prijateljima). 

3. Zašto moramo zajedno davati novac i jesu li moji dugovi automatski i tvoji dugovi? 

Parovi moraju postaviti jasna pravila u svezi financija, tvrde stručnjaci. „Parovi se trebaju dogovoriti što je za njih financijska sigurnost, a što je rizik“, objašnjava odvjetnik specijaliziran za rastave. Stvari kojima se u početku smijemo i komentiramo u stilu „pa budemo već nekako“, mogu postati ozbiljni problemi ako se pogledi partnera prema novcu jako razlikuju. 

4. Koliko je za tebe važan seks? 

Prije nego se uputimo u najveću pustolovinu – brak – treba razjasniti kakve poglede imamo prema seksu u vezi i jesmo li oboje zadovoljni seksualnim životom, tvrde stručnjaci. Tako možeš izbjeći iznenađujuće spoznaje nakon prve bračne noći, poput: „Znaš, moj najveći fetiš je ispijanje šampanjca iz tvojih smrdljivih cipela“, ili: „Rado bih swingao“, ili: „Malo mi se sviđa i uzbuđuje tvoja sestra!“ 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr