Znaš li da ne smiješ krevet pospremati odmah nakon buđenja, tako tvrde stručnjaci

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Sigurno si čula da je jedna od dobrih navika nakon buđenja pospremiti krevet
  • Ali s time treba oprezno da ga tako ne bi zapravo - zaprljala
  • Naime, krevet nemoj odmah pospremiti, jer prije toga je jako važno napraviti još jednu stvar...

Često se kaže da ujutro, nakon buđenja, trebaš pospremiti svoj krevet i da je to jedan od načina usvajanja pozitivnih navika.

Ali, s tom opaskom treba biti oprezan. Naime, ako pospremaš krevet čim se probudiš možeš ga učiniti - još prljavijim.

Posteljinu je nakon spavanja potrebno otkriti i pustiti otprilike sat vremena da bi toplina koju je napravilo tvoje tijelo nestalo i da se pritom smanji broj grinja koje su se nakupljale tijekom spavanja. Krevet možeš pospremiti i posteljinu izravnati kako bi izgledalo urednije, ali je nikako nemoj prekriti jer će se tako bakterije i dalje skupljati.

Life&style Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji ujutro ne mogu ustati iz kreveta pametniji od prosjeka

Dakle, nakon buđenja otvori prozor ili barem vrata sobe kako bi zrak mogao cirkulirati. Iako su na to već upozoravali mnogi stručnjaci, nedavno je ova obavijest dospjela i na TikTok gdje ju je podijelio doktor Raj.

"Ako pospremiš krevet odmah ujutro zarobit ćeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tijela nam postaju topla i znojna i postaju primarne mete za ove napasti. A oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako napraviš krevet odmah ujutro zarobit ćeš svu tu vlagu i omogućiti lijep dom milijunima zločestih dečkiju", rekao je.

"Umjesto toga ostavi ga barem nakratko nepospremljenog kako bi zrak cirkulirao i da do njega možda može dospijeti i sunce. Tako će grinje dehidrirati i uginuti", istaknuo je. Jedna pak korisnica dijeli videe s korisnim savjetima u vezi čišćenja.

@cleanhome_cleanmind #cleantok #cleanhacks #mumsoftiktok #cleaning ♬ original sound - Tori

Jedan od njih je i onaj o pospremanju kreveta koji prikazuje da se prije toga prvo treba - otvoriti prozor. Snimka je prikupila više od 380 tisuća pregleda i mnoštvo komentara iznenađenih korisnika.

Life&style Prema stručnjaku za spavanje, 6 je razloga zašto žene teže zaspe od partnera

"Više ne pospremam krevete. Posteljinu razvučem do kraja i otvorim prozore", glasio je jedan komentar. "Oh, nemoj mi to reći. Ja doslovno ne mogu otići iz kuće ako kreveti nisu pospremljeni", pisali su neki iznenađeno. "Neka dišu", pisali su ostali.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr