Znanstvenici otkrili proljetno voće koje pomaže u borbi protiv raka dojke

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Prevencija raka na prirodan način - nema pametnije i ugodnije metode
  • Znanstvenici su otkrili koje voće napada tumore, a osobito stanice raka dojke 
  • Dapače, kažu da jagode "napadaju" i već postojeće stanice raka

Life&style Najvažnija stvar koju snažne, samopouzdane žene imaju (i znaju sačuvati)

Rak dojke ozbiljna je tema za svaku ženu pa nije nevažna informacija da su talijanski znanstvenici otkrili kako su jagode, tako svakodnevno voće čija sezona upravo počinje, dobri saveznik kod prevencije raka dojke pa čak i ako se bolest već razvila. Istraživanje je objavljeno u „Scinetific Reports“, a znanstvenici su se u njemu koncentrirali na to kako jagode djeluju na prevenciju i liječenje raka dojke što je dosad bilo neistraženo područje. 

Jagode sadrže vitamin C, folnu kiselinu, puno antioksidansa i biljnih tvari koji su već ranije u istraživanjima pokazali da su učinkoviti u prevenciji raka. Otkriveno je da jagode sadrže ekstrakt zvan „alba“ – koji utječe na sposobnost preživljavanja različitih stanica. U usporedbi s normalnim stanicama i stanicama raka koje su uzete od ljudi i miševa, znanstvenici su otkrili da tvar „alba“ najsnažnije djeluje protiv stanica raka dojke te da ih napada. Zaključak: jagode su dobre za prevenciju, ali i za liječenje raka dojke. 

Život "Govorili su mi da sam hipohondar, ali ja sam predosjećala da nešto nije u redu. Imala sam samo 23 kad mi je dijagnosticiran rak dojke"

Koliki je točno utjecaj ovog proljetnog voća na karcinom, nije rečeno kao ni koliko bi to jagoda trebalo jesti da imaju željeni učinak. Liječenje ove bolesti je kompleksno, no ako jagode mogu imalo pripomoći prevenciji ili liječenju, barem su vrlo ukusan pomagač. Važno je također napomenuti da zbog konzumacije puno voća i povrća rjeđe dolazi do dijabetesa, oboljenja srca i krvožilnog sustava, infekcija ili bolesti kože – te raka! 

Posjeti Miss7.24sata.hr