Zimski recept: Brzi keksi od pečenih jabuka tvoj dom će ispuniti prefinim blagdanskim mirisom
- Želiš malo promjene od kolača i torti?
- Kako bi bilo da spraviš ukusne kekse?
- S ovim receptom ćeš brzo i jednostavno spraviti kekse od pečenih jabuka
Sočne i slatke kekse mogle bismo jesti cijele godine! A osobito su nam fini u zimsko doba – s finim jabukama! Kad ih pečeš, miriše cijeli stan po Božiću! Već zbog toga se isplati iskušati ovaj recept.
Sastojci
• 5 jabuka
• 1 žličica cimeta
• 120 g maslaca
• 1 jaje
• 150 g brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 1 žličica začina za medenjake
• 1 žlica zobenih pahuljica
• 1 žlica grožđica
Priprema
1. Operi jabuke te nareži na komade ili naribaj. Ako ćeš ostaviti koru, keksi će biti aromatičniji, ali po potrebi možeš i oguliti jabuke.
2. Stavi komade jabuke sa oko 50 g maslaca u tavu te ih lijepo propirjaj da omekšaju. Preostali maslac i jaje pjenasto pomiješaj. Zatim umiješaj brašno, prašak za pecivo, začin za medenjake i vanilin šećer. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
3. Dodaj komade jabuka tijestu te sve dobro promiješaj. Zatim dodaj cimet i grožđice. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje te stavljaj na to hrpice tijesta sve dok ne potrošiš svo tijesto.
4. Peci kekse u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta. Najbolje ih je poslužiti dok su još topli.