Žena se pita je li u krivu jer ne plaća očeve medicinske račune nakon što je napustio njezinu obitelj

shutterstock Žena se pita je li u pravi jer ne želi platiti račune ocu koji ju je napustio
Vidi originalni članak
  • Nakon burnog života i gotovo nikakve veze s ocem, žena (29) se pita je li pogriješila jer ne želi platiti njegove račune za liječenje
  • Objasnila je na Redditu da su joj se roditelji razveli kada je imala 10 godina i da od tada nije imala dosljedan kontakt s ocem
  • Otac ju je zanemarivao, a sada je traži da mu plati račune…

Otac pogođene žene odlučio je dati prednost svojoj novoj obitelji, uključujući svog posinka (33) i svu novu djecu koju je imao s novom ženom. Nju i njezinog brata je zanemarivao. Djecu nije posjećivao nakon što se ponovno oženio, a kad bi nazvali da pitaju kako je i hoće li se vidjeti, izgovarao bi se da je zauzet.

„Prije razvoda bila sam doslovno tatina djevojčica. Njegovo voljeno zlatno dijete. Bez šale. Mislila sam da je moj otac najbolji i htjela sam se udati za čovjeka poput njega kad porastem“, napisala je žena u svojoj objavi.

Njezini osjećaji prema ocu promijenili su se nakon što je ostavio nju i njezina brata, što je izazvalo „duboko ukorijenjenu ranu“ od koje se žena nikada nije mogla oporaviti, a niti oprostiti svom ocu što ju je uzrokovao.

Life&style Čovjek odbija plaćati alimentaciju dok ne upozna sina kojeg mu je bivša tajila. Je li u pravu?

Ženin otac također nikada nije plaćao alimentaciju, pa je njezina majka morala uzdržavati nju i brata kao samohrani roditelj nakon što je odlučila da ga neće tužiti, jer s njim nikada nije htjela imati ništa, usprkos činjenici da su njezini roditelji imali 50/50 skrbništvo.

„Međutim, 18 godina je dugo i zahvaljujući majčinoj ljubavi i brizi za nas, već sam zaboravila na njega i nastavila dalje živjeti, a isto vrijedi i za mog brata. Oboje smo odrasli te živimo udobno svojim životima, brinemo se za svoju majku i volimo je zauvijek“, nastavila je žena.

Sada njen otac traži pomoć da plati svoje medicinske račune, a ona ne zna što napraviti.

via GIPHY

Nedavno je ženu kontaktirao očev posinak, koji joj je poslao poruku na Facebooku rekavši da mora razgovarati o njezinom ocu. Rekao joj je da njihov otac ima zdravstvenih problema i da je liječenje skupo, a i  poslao je screenshotove liječničkih izvještaja.

Rekao je ženi da bi „bilo lijepo“ kada bi mogla platiti račune za liječenje oca te da njezin otac također želi razgovarati s njom i njezinim bratom.

Žena je odgovorila na poruku: „Rekla sam mu da je taj čovjek izgubio pravo da bude moj otac kada je odlučio da neće imati nikakav kontakt s nama, a također da me ne zanimaju liječnički računi 'NJEGOVOG' oca te da kao njegova djeca ne bi trebali ići okolo i maltretirati slučajne ljude za novac.“

Life&style Otac je odlučio da neće platiti vjenčanje svoje kćeri ali se u zadnji čast predomislio - i mnogi su ga podržali!

Nakon što je odbila pomoći u plaćanju liječničkih računa, očev posinak nazvao ju je „bezdušnom i osvetoljubivom“, na što je ona odgovorila nasmiješenim emotikonom, a zatim ga blokirala.

„Razgovarala sam s mamom o tome i ona je rekla, premda se imam pravo ljutiti na njega, da je on još uvijek moj otac i nije mu dobro, pa da mu ipak malo pomognem“, objasnila je žena.

via GIPHY

„Rekla sam joj: 'Nikako, dovraga, neću platiti njegove račune. Ima svoju djecu da to plate, pa neka si to sami riješe'“.

Većina ljudi koji su komentirali objavu žene na Redditu složili su se da je u pravu u situaciji sa svojim ocem.

„Čovjek je koma. Odlučio te odbaciti i ne podržati te ni na koji način. Ako ti išta netko prigovori, imaš svu neplaćenu alimentaciju da dokažeš da nije bio dorastao svojim odgovornostima kao roditelj, a time mu ništa ne duguješ“, komentirao je jedan korisnik.

Drugi korisnik je komentirao: „Ispisao se iz tvog života prije 19 godina. Ne može se upisati samo zato što mu treba novac.“

Posjeti Miss7.24sata.hr