Zbog ovih 5 pogrešaka će tvoja kuhinja biti neuredna i kaotična

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Unatoč redovitom pospremanju i čišćenju, osjećaš da je u tvojoj kuhinji nered? 
  • Očito nešto ne radiš kako treba
  • Ovih pet pogrešaka mogu biti krivac za to…

Razlog zašto kuhinja izgleda pretrpano i kaotično ne mora uvijek biti nakupljanje prljavog posuđa i rabljenih kuhinjskih pomagala. Otkrit ćemo ti pet pogrešaka koje vizualno brzo mogu stvoriti kaos i dati ti savjete kako u kratkom roku fino organizirati kuhinju.

1. Previše stvari na radnoj površini

Najčešća pogreška zbog koje naša kuhinja izgleda neuredno je kad na radnoj površini ima previše stvari. Pokušaj tamo držati samo kuhinjska pomagala, daske za rezanje i sl., stvari koje redovito koristiš. Sve ostalo treba uredno pospremiti u kuhinjske ormare, ostavu ili podrum. Savjet: najbolje je odmah razvrstati i zbrinuti neispravne uređaje ili pokvarene stvari. Predmeti koji se rijetko koriste mogu se, na primjer, preprodati putem Interneta.

Life&style Mama je napravila nestvarno dobar make-over kuhinje, a potrošila je manje od 3000 kuna

2. Prostor za pohranu ne koristi se pravilno

Radna površina često je pretrpana nepotrebnim stvarima obično zbog činjenice da se prostor za odlaganje u ladicama, kuhinjskim ormarićima ili čak na policama ne koristi pravilno. Najbolje je očistiti ormare ili ladice te presložiti i probrati stvari u njima. Vidjet ćeš koliko je zapravo još prostora u njima.

3. Ne koriste se organizatori

Ne koristiš organizatore u kuhinji? Tada bi to brzo trebala promijeniti. Bez obzira na to jesi li odabrala posudu za pribor za jelo, kutije ili košare, pomoću njih možeš ukloniti kaos u svojoj kuhinji (osobito u ormarima!). Savjet: na Pinterestu i Instagramu postoji puno sjajnih ideja o tome kako pametno koristiti organizatore. Prepusti se inspiraciji!

4. Nema reda u hladnjaku

Nasumično sortirana i uskladištena hrana ne samo da zauzima puno prostora, nego i izgleda prilično kaotično. Stoga bi trebala koristiti i organizatore i kutije da stvari budu uredne i u hladnjaku.

Life&style Ovo je posljednja stvar koju moraš napraviti s bocom deterdženta prije nego je baciš u smeće

5. Previše pomagala prilikom kuhanja

Koristiš nekoliko tava, lonaca i raznih kuhinjskih pomagala čak i za najjednostavnija jela? Onda ne samo da koristiš previše posuđa tijekom kuhanja, nego imaš i popriličan nered na radnoj površini, koji ćeš nakon pripreme morati oprati i pospremiti. Bolja varijanta: prije kuhanja prođi kroz sve korake u mislima te pripremi potreban kuhinjski pribor. Često se tave, lonci i žlice mogu koristiti nekoliko puta. Jednostavno ih kratko isperi čistom vodom, posuši i možeš ih koristiti za sljedeći korak.

 Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr