Zbog jedne je slike bila žrtva online zlostavljanja. "Što je najgore, to su bile žene"

Instagram/@marianne_theodorsen Emilly Hawthorne
Vidi originalni članak
  • U sklopu suradnje s lokalnim japanskim restoranom 21-godišnja manekenka Emily Hawthorne je objavila fotografiju na kojoj uživa u večeri
  • Nije ni slutila kako će objava nastala u njezinom domu izazvati negativnih komentara koji su mahom bili usmjereni prema njezinoj odjevnoj kombianciji
  • Zbog pretrpljenog online bulinga djevojka je doživjela napade panike, a istupila je radi osvješćivanja drugih o tematici zlostavljanja na društvenim mrežama

Mlada manekenka Emily Hawthorne nije ni slutila da će se zbog jedne objavljene fotografije na Instagramu susresti s napadom panike. U svrhu promocije japanskog restorana Maki&Ramen na njihovom je službenom profilu objavljena fotografija na kojoj 21-godišnja Emily u svom domu uživa u naručenoj večeri.

Fotografija je u kratkom roku privukla veliku pažnju, a bila je obasuta i nizom komentara. Nažalost, velik broj njih je bio u negativnom kontekstu te je restoran bio primoran izdati službeno priopćenje u kojem osuđuje takvo ponašanje. U njemu je napomenuto i kako marketinški tim restorana smatra da svatko ima pravo u svom domu nositi odjeću u kojoj se osjeća ugodno te da zagovaraju slobodu odijevanja.

Stars Chrissy Teigen zbog maltretiranja napustila društvene mreže: "Toliko udaraca i ružnih riječi ne mogu podnijeti"

“Slučajno sam provjerila komentare kako bih vidjela kako objava napreduje i iznenadila sam se koliko je podlih stvari o meni bilo napisano", priznala je u razgovoru za britanski Mirror.

Potresle su je napisane riječi, a doživjela je i napad panike. Najviše ju je iznenadilo što je većina negativnih i osuđujućih komentara potekla od drugih žena. "Uvijek su me učili da žene se trebaju međusobno podržavati pa je bilo užasno vidjeti oštre komentare žena", priznala je. U javnost je izašla s ciljem osvješćivanja drugih kako ovakvo ponašanje može ostaviti trajne posljednice na mentalno zdravlje pojedinca.

Savjeti koji svakodnevno pomažu mentalnom zdravlju

Life&style Potrošila je više od 60 tisuća kuna na operaciju grudi, a nakon 9 mjeseci je nastao neočekivan problem

Napomenula je i kako se s bulingom susrela još u tinejdžerskoj dobi kada je zbog svojih oblina bila žrtva vršnjačkog nasilja. "Nikada neću zaboraviti što sam prošla i kako sam se osjećala, no moramo biti usredotočeni na međusobno izgrađivanje, poticanje drugih da budu najbolji što mogu biti", istaknula je Emily.

Posjeti Miss7.24sata.hr