Zašto bi upravo ljeti trebala piti čaj

Instagram/Nives Celzijus
Na plus 30 će te nabolje rashladiti hladna limunada ili mineralna s puno leda?! Pogrešno! Otkrivamo ti razloge zbog kojih bi čaj trebao biti tvoj prvi izbor ljeti
Vidi originalni članak

Topli čaj ljeti? Ni u ludilu jer misliš da će ti biti još paklenije ako ga piješ po ovoj vrućini! Znamo malo zvuči čudno, ali istina je baš suprotna. U zemljama u kojima su najviše temperature, ljudi često posežu za toplim čajem kao najboljim osvježenjem. Naime, kada pijete hladnu tekućinu, njoj će trebati više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga. Zato je dobro popiti topli (ne vruć) čaj, koji ne samo da će tvom organizmu dati potrebnu vlagu, već će i potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela.

No, tu iznojenu tekućinu treba nadoknaditi pa te podsjećamo da je vrlo je važno ljeti piti puno tekućine, najmanje jednu i pol do dvije litre dnevno. Bilo bi dobro kad bi za paklenih vrućina izbjegavala napitke koji sadrže visok udio šećera (o, da, i alkohol, osim ako nije neki stvarno dobar party;). Voda je, međutim, puno bolji izbor, ali, ruku na srce, i dosadan. Zato dajemo još jedan plus za čaj: gotovo nema kalorija, a i možeš eksperimentirati s raznim vrstama kako ti ne bi dosadio. Čaj je, vjerovala ili ne, savršeno ljetno piće.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr