Zašto bi trebala držati dasku za rezanje u hladnjaku? Razlog je nevjerojatno kreativan i jednostavan

shutterstock Ilustrativna fotografija žene ispred otvorenog hladnjaka
Vidi originalni članak
  • Ako voliš veće zalihe namirnica, to znači vrlo pun hladnjak
  • Zbog toga jedna je žena brzo shvatila da treba nov, kreativan način da hladnjak istovremeno drži punim i organiziranim
  • Za to je poslužila daska za rezanje; pogledaj ovaj kuhinjski trik pomoću kojeg ćeš stvoriti dodatan prostor za skladištenje hrane u svom hladnjaku

Daske za rezanje jedan je od onih kuhinjskih predmeta za koje ne shvaćamo koliko su nam korisne sve dok u povrću ne budemo do vrata, a da ih nemamo gdje nasjeckati. Kao i svako praktično posuđe, daske za rezanje dolaze u mnoštvu različitih veličina, oblika, materijala itd. A to puno olakšava stvari kada ti treba velika daska za rezanje tona luka za pirjanje ili manja daska za začinsko bilje i drugu sitnu hranu poput češnjaka. Da ne spominjemo, puno je lakše rezati hranu na ploči nego na tanjuru - i tako ćeš spasiti posuđe od ogrebotina.

Life&style Iscijedila si limun, a zbog ovog trika ostatke bi trebala spremiti u zamrzivač

Međutim, osim što služe svojoj namjeni, daske za rezanje pružaju dodatni kuhinjski trik. One također mogu poslužiti kao dodatna polica u hladnjaku. U hladnjaku možeš stvoriti cijelu novu policu dodavanjem daske za rezanje! To ne samo da stvara dodatni prostor za skladištenje, već i pomaže da pregledno vidiš sve što imaš u hladnjaku tako da ništa ne propada. 

Ribanje je prošlost! Uz ovaj trik ćeš bez muke ukloniti zagorjele mrlje s vanjske strane posuđa

Stavi dasku za rezanje (bilo koju vrstu koju želiš, sve dok odgovara) na ostale prehrambene proizvode i dobit ćeš dodatni prostor u vrijednosti cijele police, što je posebno korisno za one koji vole zalihe određenih predmeta tijekom nakon trgovine namirnicama.

Life&style Žena je podijelila genijalan trik kako sušiti dvostruko više odjeće, a ne mora se ni peglati!

Za razliku od uobičajene police, daska za rezanje stoji na ostalim namirnicama u hladnjaku. Što znači, ako trebaš uhvatiti tu kutiju s mlijekom koja stoji do kraja, daska će pasti ili ćeš je morati ukloniti svaki put kad želiš nešto ispod nje. Iz tog razloga najbolje je na dasku pohraniti samo predmete koji će se odmah potrošiti. To bi mogli biti jogurt, proteinski shakeovi, ostaci ili sastojci za nadolazeći obrok. Isto tako, stvari koje staviš ispod daske za rezanje trebaju biti zalihe stvari koje ti možda neće trebati odmah.

Beauty 3 stvari koje smo ljeti skloni zanemariti, a nikako ne bismo trebali

Posjeti Miss7.24sata.hr