Zamamno! Recept Tee Mamut za jednostavan i brz tart od jagoda koji jedva čekamo isprobati

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Tea Mamut poznata je splitska slastičarka i vlasnica slastičarne ''Oš kolač'' koja se usavršavala u brojnim slastičarskim školama diljem svijeta
  • Na svom Instagram profilu, Tea je podijelile recept za Galette, jednostavan voćni tart koji izgleda jako ukusno
  • Sezona je jagoda pa su one korištene za recept, no on je ukusan s bilo kojim sezonskim voćem 

Sezona jagoda traje već neko vrijeme i želimo je iskoristiti do maksimuma i uživato što više u ovom sočnom voću. Posljednjih mjeseci, mnogi od nas su otkrili svoju strast za kuhanjem i pečenjem kolača pa smo i isprobali mnoge zanimljive recepte koje smo dosad samo gledali. Jedan od njih je i fotogeničan tart Galette, čiji nam je recept otkrila poznata splitska slastičarka Tea Mamut. Za ovaj recept Tea je koristila jagode, no on se može spremiti i od bilo kojeg drugog voća u čijoj smo sezoni.

Miss kuha Sočno, mirisno i osvježavajuće: Jednostavni recept za kolač od jagoda i sira zaista vrijedi isprobati

Navedeni sastojci su namijenjeni izradi dva tarta.

Tijesto

  • 100 grama pirovog bijelog brašna
  • 100 grama pirovog integralnog brašna
  • 145 grama hladnog maslaca
  • 1 žlica običnog ili brezinog šećera
  • prstohvat soli
  • 2 - 3 žlice hladne vode

Frangipane nadjev

  • 65 grama brašna od badema
  • 20 grama brezinog ili običnog šećera
  • prstohvat soli
  • 30 grama maslaca sobne temperature
  • 1 manje jaje
  • 400 grama jagoda

Dodatak ovog nadjeva je i jedna mahuna vanilije, 400 grama jagoda te jedna žlica brezinog ili običnog šećera. Ova tri sastojka promiješaj te ostavi da odstoji. Također, razmuti jedno jaja s malo vode te ostavi da stoji, a kasnije ćeš tom smjesom premazati tart.

 

Priprema:

  1. U multipraktik ili blender stavi maslac izrezan na kockice, brašno, šećer i sol te ih usitni dok ne dobiješ mrvice. 
  2. Smjesi dodaj 3 žlice vode te sve poveži.
  3. Nakon što si dobila tijesto, podijeli ga na dva jednaka komada te ga ostavi minimalno dva sata u hladnjaku, a ako imaš vremena, tijesto može odstajati i preko noći. 
  4. Idući dan napravi nadjev Frangipane tako što ćeš sve sastojke potrebne zna njega staviti u multipraktik ili blender te napravi pastu od njih. 
  5. Razvaljaj tijesto te po sredini stavi prethodno napravljenu pastu, na nju poslaži jagode te preklopi rubove. 
  6. Rubove premaži smjesom jaja i vode te pospi šećerom.

 

U prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva stavi svoje tartove te ih peci 20 minuta. Zadnjih pet do deset minuta temperaturu pećnice povećaj na 200 stupnjeva. Nakon što su pečeni, ostavi tartove da se potpuno ohlade, a zatim su spremni za posluživanje. 

Life&style Kremasti kolač od marcipana i sira – kladimo se da će svi tražiti repete, ali i recepte!

Posjeti Miss7.24sata.hr