Za kojim oblikom Domaćica keksa prvo posegnuti kad si u gostima? Nije svejedno - slaže se i Andrea Andrassy

Pr/Katherine Gillen
Vidi originalni članak
  • Trokutasti, ovalni, četvrtasti, u obliku srca ili polumjeseca - za kojim oblikom keksa Domaćica ćeš prvo posegnuti?
  • Prema fotografiji koja je osvanula na Redditu nipošto nije svejedno, posebno ako si u gostima i uzimanjem "pravog" oblika želiš profitirati
  • Naime, jedan oblik izdašniji je od ostalih, a je li i tvoj omiljeni?

Nema onog tko ne zna za Domaćicu! Omiljenom keksu domaće proizvodnje mnogi su vjerni desetljećima i sigurno u sjećanje mogu odmah prizvati jedan od pet reljefnih zaštićenih oblika kao jedan od zaštitnih znakova i nositelja Kraševa imidža. S vremenom hrskavi keks preliven čokoladom ponudio je široku paletu okusa i nekako je uvijek pronalazio načine da ostane na dohvat na policama dućana i u ladicama za slatkiše u našim domovima. 

Life&style Mmmm, može li sada ljeto početi? Domaćica je izbacila nove sezonske okuse – malinu i limun!

No, osim što ih čuvamo u našim tajnim slatkim zalihama, vrlo je vjerovatno da ćemo u posjetama susjedima, prijateljici ili rođacima biti ponuđeni upravo Domaćicama. Znamo da ih tamaniš sve redom, ali ako baš razmisliš o oblicima, za kojim bi prvo posegnula - trokutastim, ovalnim, u obliku kvadrata, srca ili polumjeseca? Naizgled na banalno pitanje, zanimljivu tezu BanditOnReddita ponudila je i Andra Andrassy, a evo i zašto. 

‘’Ako ste se ikada zapitali koji oblik Domaćice se najviše isplati jesti u gostima – ovalna! Ako pojedete 11 komada ovalnog oblika, to je kao da ste uzeli 12 kvadratnih zbog devet postotne razlike u veličini’’, stoji na fotografiji koje je podijelila Andrea Andrassy uz opis: ‘’Javite svima’’. 

Na fotografiji su također navedene vrijednosti za druge oblike keksa (vrijednosti nisu u mjernim jedinicama, ali omjeri su točni), a iz prikaza se može zaključiti da je ‘najizdašniji’ keks upravo onaj ovalnog oblika.

Jesi li isprobala nove okuse Domaćice s lješnjakom i narančom? Fanovi su oduševljeni, a mnogima je i premalo

‘’Ako ste na dijeti, a večer se zahuktala, predlažem da jedete oblik polumjeseca, a oblik srca će vam dati najbolji balans’’, napisao je autor fotografije na Redditu. 

Ipak, za proračun je uzet u obzir dio keksa bez čokoladnog preljeva, pa autor savjetuje da je možda najbolje posegnuti za onim komadima koji imaju najviše čokolade ‘sa strane’ keksa

Zabavan podatak bez kojeg se sigurno može uspio je oraspoložiti Andreine pratitelje. 

‘’Ja spajam ovalne u sendvič’’, ‘’ Život je od danas za površinu ovalnog keksa potpuniji’’, ‘’ Znači ako sam na dijeti onda jedem ove od 18.45, moj naklon matematičaru’’, ‘’ Na kockastima ima uvijek više čokolade‘’, ‘’ Ovo se zove korisna informacija!’’, samo su neki od komentara. 

Mnogi imaju svoj omiljen način jedenja ovog keksa koji s nama desetljećima. Bez obzira na veličinu i izdašnost, neki su naveli kako će ostati vjerni jedenju trokutastih keksića ili onih obliku srca. Imaš li i ti svoj omiljen oblik ovog poznatog keksa?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr