Za čistu kožu i mladoliki izgled jedite ove namirnice

Getty Images
Jedna od najuglednijih nutricionistkinja na svijetu vam otkriva tajnu zdrave kože
Vidi originalni članak

Jessica Crescenzi, osnivačica Beauty Guru NYC centra čiji su klijenti bogate i slavne cure koje ne moraju štedjeti na njezi kože, otkriva da skupa kozmetika i tretmani pomažu kad je riječ o prištićima i nepravilnostima na koži, ali da je osnova zdravlja kože u prehrani. 

Doznali smo koje skupine namirnica i nutrijenata predlaže da biste se riješili prištića i održavali svoju kožu lijepom i mladolikom. I znate što, uopće nije komplicirano ni skupo. 

1. Hrana za jačanje i zatezanje kože

Omega-3 masne kiseline ne samo da će pomoći da se riješite nepravilnosti na koži već je je i ovlaživati pa će ostati glatka, zategnuta i bez bora. Jedite puno sardina, chia sjemenki, sjemenki lana i oraha da biste osigurali dovoljan unos ovih kiselina za ljepotu.

2. Hrana za poticanje kolagena

Najbolji način da potknete proizvodnju kolagena koji će vašu kožu održavati zdravom i mladom je unos vitamina C. Ovaj moćni antioksidans možete pronaći u paprici, jagodama, citrusnom voću, kelju i brokuli.  

3. Hrana za čišćenje kože

Vitamini A i E pojačat će otpornost i imunitet vaše kože koja će se uspješnije boriti sa svim izazovima. Unesite ih kroz zdrava ulja, bundevu, batat, mrkvu i dinju. 

4. Hrana za cirkulaciju kože

Dobro prokrvljena koža dobija više hranjivih sastojaka i kisika i tako postaje zdravija i mladolikija. Puno antioksidansa, osim u voću i povrću ima i u začinima, pogotovo kurkumi. Ako vam se ne sviđa okus, uzimajte je kao suplement.

Posjeti Miss7.24sata.hr