Za besprijekorno čiste prozore potreban ti je samo ovaj napitak koji svi imamo kod kuće

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Savjeta za što brže i sigurnije čišćenje doma nikad nije dosta
  • Neki od njih iznenaditi nas mogu svojom jednostavnošću i učinkovitošću, poput sredstva za pranje staklenih površina
  • Za njegovu pripravu ti je potreban samo jedan sastojak, a sigurno ga imaš u kuhinji

Higijena doma vrlo je važna, a osim što nam pomaže da očuvamo zdravlje, čist dom omogućit će nam osjećaj maksimalne ugode. Nitko ne želi baciti pogled kroz prozor, a umjesto panorame ugledati dosadne tragove koji su ostali od prethodnog čišćenja. No, ponekad se ipak dogodi da nas zamagljena okućnica u daljini potakne da pomislimo: ''Kada su se ti prozori već isprljali?''

Life&style Uštedi novac i vrijeme: Ovo učinkovito sredstvo za čišćenje kupaonice možeš napraviti za 30-ak sekundi

Znamo da održavanje besprijekorno čistih stakala naših prozora nije nimalo lagan zadatak. Da ono bude na razini, ne bismo se bunile na cijelu vojsku kućnih pomoćnika. Srećom, postoje trikovi koji nam znatno mogu skratiti vrijeme čišćenja i dati najbolje rezultate. I to uz pomoć sasvim prirodnih pripravaka, poput potpuno prirodnog sredstva uz koju će tvoji prozori baš zasjati

Radi se vjerojatno jednom od najjednostavnijih i najekonomičnijih sredstava za čišćenje stakla koji si možda ikada napravila. Sve što ti treba je 250 ml kipuće vode (najbolje filtrirane, ali nije uvjet), četiri vrećice crnog čaja i boca s raspršivačem.

Najprije je potrebno prokuhati vodu, a zatim dodati četiri vrećice čaja te ostaviti između 10 i 15 minuta. Vrećice čaja možeš zatim odložiti u otpad,a nakon što se čaj ohladi za nekoliko sati možeš ga uliti u bocu s raspršivačem. Sredstvo za čišćenje svih staklenih i sjajnih površina u tvom domu je gotov! 

Life&style Mučiš se s mrljama na tepihu? Imamo recept za genijalno sredstvo za čišćenje koje će riješiti stvar

Trajnost ovog čitača je otprilike tjedan dana, ali kako se radi o prilično maloj količini, vjerojatno ćeš ga u tom razdoblju i potrošiti. Kako bi mu produljila rok trajanja, možeš ga pohraniti i u hladnjak, ali prije čišćenja pobrini se da je tekućina ipak sobne temperature. 

Ugodno i brzo čišćenje!

Posjeti Miss7.24sata.hr