WOW! Srpanj u Zagrebu nikada nije izgledao zabavnije! Evo koja besplatna događanja možeš posjetiti

PR/WhatsApp
Vidi originalni članak
  • Ljeta u Zagrebu nekoć su bila sinonim za prazan grad u kojem se ništa ne događa jer su se svi zaputili na obalu
  • Situacije se značajno promijenila posljednjih godina te je glavni grad prepoznat kao jedna od omiljenih turističkih destinacija
  • Ljeto, a posebice mjesec srpanj, vrve sjajnim događanjima koja garantiraju dobru zabavu, povrh svega su besplatna!

 

Nekoć je provođenje ljeta u Zagrebu bilo sinonim za dosadu i prazne ulice. No, situacija se posljednjih godina značajno izmijenila. Zagreb je postao tražena turistička destinacija, a samim time rasla je i ponuda društvenih događanja. Ovog srpnja Zagreb vrvi zanimljivim događanjima koja sugeriraju dobru zabavu i sjajan provod. A ono što je izvrsna vijest jest da su povrh svega i besplatna! Koje su to neizostavne gradske lokacije i događanja koja moramo posjetiti ovog srpnja, otkrivamo ti u nastavku.

Make up tajne Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

1. Uživamo u glazbi pod vedrim nebom

Sve do utorka 9. srpnja na Tomislavovom trgu se održava četvrto izdanje Zagreb Classica, festivala koji slavi ljepotu klasične glazbe. Tada te očekuje izvedba predstave Čarobni Broadway u izvedbi glumaca Kazališta Komedija koja  počinje u 21 sat. Uzmi dekicu u ruke, ponesi hladne napitke i grickalice te se u dobrom društvu zaputi na uživanje u zvucima klasike pod vedrim nebom.

Osim na Tomislavcu, još će jedan zagrebački park ovog vikenda ugostiti glazbeni festival. Na Ribnjaku se održava Crossover festival, gdje ćeš osim u domaćima moći uživati i u stranim izvođačima. Ovo je neizostavna lokacija za sve ljubitelje urbane glazbe. Ukoliko propustite ova događanja ne trebate očajavati, do kraja mjeseca (bolje reći do kraja ljeta) možete uživati na večernjim koncertima i popratnim događanjima možete uživati i na popularnom zagrebačkom Štrosu. Već dugi niz godina Strossmayerovo šetalište se pretvara u Strossmartre koji duh opuštenih pariških večeri prenosi u ljetni Zagreb. O svim događanjima koja vas ondje očekuju ovog srpnja možeš saznati ovdje. 

 

2. Idemo na omiljenu zagrebačku plažu

Na Zrinjevac se ponovno vratila najpopularnija zagrebačka plaža! Manifestacija More knjiga održava se po peti puta zaredom do nedjelje 14. srpnja, a posjetiteljima će omogućiti više od 300 naslova knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku koje mogu besplatno pročitati. Ovogodišnje izdanje, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje svjetski umjetnik Mario Miše, pretvorilo je omiljeni zagrebački park u intergalaktičnu plažu. Moramo priznati da izgleda uistinu impresivno, a o njezinoj popularnosti svjedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže. I mi smo poželjele jednu fotografiju s ove inovativne plaže pa ćemo na nju pohitati ovoga vikenda. Hoćeš li nam se pridružiti?

 

City Center one Haljina koja laska svakoj figuri i svakoj dobi - evo kako je nositi ovo ljeto

 

3. Zavirujemo u gornjogradska dvorišta

Ovog ljeta ponovno zavirujemo u neka od najljepših dvorišta Gornjega grada! Tijekom deset dana posjetitelji će imati jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora. No, to nije sve jer češ osim u interijeru moći uživati u slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i glazbenim izvođačima različitih žanrova. Vrata dvorišta ove će godine biti otvorena od petka 12. do nedjelje 21. srpnja. Mi jedva čekamo krenuti u šetnju i otkriti neka nova gornjogradska dvorišta!

 

4. Pod zvijezdama uživamo dugo u noć

Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu se prometnulo u neizostavnu zagrebačku ljetnu destinaciju. Osim već spomenutog Ljeta na Štrosu, već drugu godinu zajedno ugošćuje manifestaciju Ljeto kod Matoša. Ovog ljeta, kod spomenika Antunu Gustavu Matošu se družimo od 19. srpnja pa sve do 1. rujna. Organizatori su prošle godine uspjeli stvoriti pravu malu oazu u srcu grada i prebaciti nas u neka druga opuštenija vremena. Retro uređenje bilo je pravi mamac za fotoobjektive, a preslatka VW buba prava zvijezda brojnih objava na društvenim mrežama. Vođeni prošlogodišnjim iskustvom, jedva čekamo vidjeti što nam organizatori spremili ovoga puta. Bilo kako bilo, jedno je sigurno - vidimo se kod Matoša!

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr