WOW! Snima se serija prema slavnom bestseleru, pogledaj predivan trailer!

instagram @janko_popovic_volaric
Da iz HBO tvornice izlaze sjajne serije već je stara vijest. Još nismo pogledali ni sve s kojima smo u 'zaostatku', a nove spektakularne najave već su u tijeku. Posljednja nas je potpuno oduševila
Vidi originalni članak

Godine 2011. svijet je prvi put ugledao naslov Genijalna prijateljica tajanstvene talijanske autorice Elene Ferrante. Od tada do danas, nastala je cijela tetralogija, poznata i kao Napuljska saga. ''Ferrante Fever'' zahvatio je cijeli svijet. Elena Ferrante prodala je milijune primjeraka, prevedena je na brojne svjetske jezike (da, i na hrvatski!), ali sa sebe nikada nije skinula veo tajne. Novinari su u neprestanoj potrazi za autoricom koja pod svaku cijenu želi sačuvati vlastitu anonimnost.

Ferrantičina saga prati dvije djevojčice - Elenu (Lenu) i Raffaellu (Lilu) koje odrastaju u nepovoljnim socioekonomskim uvjetima Napulja sredinom prošlog stoljeća. Kroz tetralogiju, djevojčice rastu i prolaze kroz brojne probleme - političke promjene, strastvene ljubavne afere, obrazovanje, brak bez ljubavi, prebrzo ostvareno majčinstvo, izvanbračnu djecu, frustracije roditeljskim figurama i bjegom od siromaštva. Ne postoji dimenzija ženstva u koju ova tetrologija nije prodrla. Uopće nije čudo što su žene diljem svijeta poludjele za ovom, uistinu visokokvalitetnom, literaturom.

Vrijednost romana prepoznali su na HBO-u te otkupili prava na adaptaciji tetralogije u novu seriju. Nisu se htjeli odreći čari talijanskog jezika pa su dogovorili suradnju s talijanskim televizijskim gigantom RAI. Snimanja su već odavno krenula, a svjetlo dana ugledao je i trailer. Ništa ti nećemo reći, pogledaj!

Autentične lokacije, jezik, glumci te vrijedan scenaristički i redateljski tim rade sa samom autoricom jaki su aduti ove serije. Svjetska javnost željno iščekuje prve epizode! 

Posjeti Miss7.24sata.hr