Vrijedi isprobati! Recept za čaj s đumbirom koji ti može ti pomoći izgubiti kilograme – i općenito je dobar zdravlje

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Većina nas zna za sposobnost đumbira da smiri uznemireni želudac kad osjetimo mučninu
  • Također se može upotrijebiti kao moćan sastojak za suzbijanje gripe u napitcima ili kako bi nam povećao energiju
  • Premda su to dva sjajna učinka đumbira, od obične šalice čaja od đumbira možeš dobiti još benefita

Sa samo dva sastojka - đumbirom i vodom, vrlo je jednostavno spraviti napitak, a protuupalni i antioksidativni aspekti ovog korijena mogu ti pomoći da izgubiš nekoliko kilograma.

Istraživanje iz časopisa Metabolism iz 2012. tvrdila je da su sudionici uspjeli umanjiti osjećaj gladi zahvaljujući đumbiru, što im je pomoglo da zadrže zdraviji način prehrane. Samo nekoliko godina kasnije (2014.), je Journal of Science and Food Agricultural podržao tu teoriju istraživanjem koje tvrdi da "dodatak đumbira suzbija pretilost induciranu dijetom s velikom masnoćom." Znanstvenici su smatrali da su dnevne doze čaja od đumbira obećavajući dodatak za liječenje pretilosti.

A sad recept

Dakle, kako napraviti čaj od đumbira? Najprije operi svježi komad korijena đumbira. Zatim naribaj oko pola žličice ili ga pažljivo nasjeckaj nožem. Možeš koristiti svoju omiljenu metodu za kuhanje vode - čajnik, lonac za kuhanje ili zagrijavanje u mikrovalnoj. Kad je voda vruća, dodaj đumbir i ostavi da odstoji oko 10 minuta.

Prije pijenja ocijedi komadiće đumbira i baci ih. Ako više voliš hladna pića, možeš pričekati da se ohladi ili dodati led. Okus đumbira za neke može biti malo intenzivan, pa je dodavanje svježeg limuna ili malo meda u redu i neće poništiti moćnu snagu đumbira. U stvari, dodavanje meda također ti može pomoći dobiti zdravije bonuse - poput dobrog kolesterola.

Možda ćeš biti u iskušenju piti što više čaja od đumbira, ali važno je upamtiti da previše tog čaja može biti loše za tebe. Stručnjaci preporučuju da ne prelaziš više od četiri grama đumbira dnevno, što bi vjerojatno bilo više đumbira nego što bi itko ikad poželio konzumirati. Prije nego što popiješ litre i litre ovog recepta tijekom dana, također bi se trebala konzultirati sa svojim liječnikom.

Ako ćeš se držati pravila, nadamo se da ćeš uskoro gledati kako se brojevi na vagi smanjuju - i možda će ti uslijediti nekoliko dodatnih zdravstvenih poboljšanja.

 

POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr