VIDEO: Posjetile smo Veganšpek, novi fora restoran

miss7
Zagrebačka gastro scena bogatija za još jedno novo mjesto. Veganšpek je, kako mu i samo ime kaže, mjesto u koje bi se ugodno trebali osjećati i ljubitelji mesa i vegani. Miss7 cure, mesojedka Kristina i Korana koja ni u hrani nema predrasuda, provjerile su o čemu je riječ
Vidi originalni članak

Dražesna naziva Veganšpek, ovaj bistro koji spaja nespojivo, smjestio se u Tomašićevoj ulici 6, u blizini Hrvatskog doma likovnih umjetnika. Priče o zanimljivom novom projektu bivše natjecateljice showa “3, 2, 1 – Kuhaj”, Karoline Blažeković počele su još u kolovozu, ali nitko nije znao što stoji iza neobičnog naziva restorana. Naravno, svaki put kada se stvori hype oko nekog novog mjesta u gradu, svi mediji moraju vidjeti o čemu je riječ. I mi smo krenuli u tu malu avanturu. 

 

Prostor? Savršeno uređen. Visoki strop i svijetli zidovi stvaraju dojam prostranosti, a tople boje interijera onaj “osjećaj se kao kod kuće” ugođaj. Korana i ja smo odlučile sjesti za visoke stolove do prozora, što je bio pun pogodak. I dalje smo imale osjećaj da smo same, iako je bilo dosta ljudi pored nas.

Nismo stigle niti propisno sjesti, a konobar je već stigao do nas. I složile smo se, stvarno je bio ljubazan samo što nam nije od prve objasnio što je sve na meniju. No, dobro. Dogovor je bio ovakav: ja sam ljubiteljica mesa i Korani ću odabrati što bih sama najradije pojela (pravi mesni meni: naručila sam goveđu juhu (23 kn), carpaccio biftek (110 kn) koji nije dio regularne ponude, ali su se potrudili jer kao što sam rekla, jako su ljubazni te koktel s potpisom – Pinky Gin (37 kn). Jer neka uvertira u dobar komad mesa mora postojati.

Korana u zadnje vrijeme gotovo ni ne jede meso (ne znam što joj je :), pa ona je bila zadužena za moju narudžbu - Ražnjiće od dimljenog tofua i seitana (27 kn), pire od batata po preporuci kuće, jer se batat pire (15 kn) najbolje slaže s ovako pripremljenih seitanom, uz sve to i salata Pickles, od ukiseljene mrkve (8 kn). Htjela je naručiti i miso juhu (25 kn), ali je više nije bilo! Za mene je Korana odabrala Melting Rose (37 kn), koktel od votke i bittera od ruže. Imao je okus malog raja, a još i jako fotogeničan. Hvala kolegice!

Na naše narudžbe smo morale malo pričekati. Dobro, ne želim umanjivati. Prilično dugo im je trebalo da donesu hranu, s time da se konobar vraćao da provjeri jesam li naručila ražnjiće od mesa ili veganske! Koliko god su pogreške moguće, ovo je popriličan kiks…. Jedna opaska: svaki dan se slažu mesni, veganski i riblji meni s vrlo povoljnom cijenom (45 kn), ali ih isto tako brzo nestane (zato nije ni bilo miso juhe ni veganskog menija kad smo nas dvije došle u 15.30 sati…).

A sada naši dojmovi: Ražnjići su bili doista zasitni, dobro pečeni, može se čovjek najesti. S tim da su se dobro slagali s kiselkastom salatom. Batat je kao dekoracija bio u obliku pomfrita što je bilo ukusno, za razliku od pirea. To je nešto najčudnije što sam u životu okusila i ne bih više nikad, ali eto, o ukusima se ne raspravlja. Ili...? Koktel koji sam pila je kao što sam rekla, bio odličan.

Korana je za goveđu juhu rekla da ima dobar domaći okus, ali za carpaccio je zaključila da je bio stvarno dobro pripremljen iako malo - predebeo. Ipak, porcija je bila doista zasitna. I ona je rekla – koktel s potpisom je nešto najbolje što je probala! Također, dobila je informaciju da se ovi kokteli rade isključivo za Veganšpek i da će se dodavati još opcija "s potpisom". To je ta tajna veza, zbog koje ćemo sigurno još koji put doći u Veganšpek. Pa makar i na koktele!

Posjeti Miss7.24sata.hr