Victoria Beckham zamijenila je dugogodišnje kardio vježbe utezima, objasnila je i zašto

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Nakon mnogo godina odanosti kardio vježbama, Victoria Beckham odlučila se za ozbiljnu promjenu u njezinim fitness treninzima
  • Uz pomoć svog supruga Davida ali i svog privatnog trenera, Victoria je otkrila mnoge prednosti treninga s utezima
  • "Uvijek sam se pomalo bojala utega, ali ispostavilo se da ih volim" otkrila je bivša 'spajsica'

Uobičajeni je mit da je kardio, odnosno aerobni trening, obavezni dio svakog plana vježbanja ukoliko se želi zadržati vitko tijelo. No, postoje mnoge prednosti vježbanja s utezima i to je oblik treninga koji 48-godišnja Victoria Beckham u svom novom trening planu koristi pet ili šest dana u tjednu, dok je istovremeno gotovo potpuno odbacila aerobne treninge.

Cilj kardio treninga je razvoj, održavanje i poboljšanje funkcionalne sposobnosti organizma koju nazivamo aerobna izdržljivost. To je sposobnost koja omogućava dugotrajno provođenje određene aktivnosti definiranim intenzitetom prije pojave umora. Direktno djeluje na učinkovitiji rad srčanožilnog, krvnog i plućnog sustava, te postizanje pozitivnih transformacija na morfološka obilježja kao preduvjet za unapređenje i očuvanje zdravlja.

S druge strane vježbe s utezima su korisne jer rade na povećanju snage i jačanju mišića. Vježbanje s utezima učinit će da se osjećamo bolje, snažnije, vitalnije, pokretnije i zdravije. Učinkovitost dizanja utega ovisi o tome koliki se otpor pritom koristi. Kako bi se postigli maksimalni rezultati, najvažnije je znati odabrati idealnu težinu utega. 

Možda treninzi s vježbama temeljenima na težini ne djeluju privlačno za mnoge, ali oni uporniji će ovim vježbama ostvariti brojne benefite za svoje tijelo. Bivša 'spajsica' ljubav prema dizanju utega otkrila je tek u svojim kasnim 40-ima, a obzirom da izgleda fenomenalno, Victoria sigurno zna što radi.

Beauty 7 razloga zašto Victoria Beckham izgleda tako nevjerojatno sa svojih 48 godina

Bivša pop zvijezda oduvijek je uživala u vježbanju i održavanju forme, ali to je obično bilo predvođeno kardio vježbama i korištenjem metode Tracy Anderson, koja se svodi na treniranje manjih mišićnih skupina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Ako želiš smršaviti ili samo zadržati mišiće dobra opcija su utezi. Zapravo, to je doista učinkovit način sagorijevanja kalorija i izvrstan način za održavanje mišićnog tkiva i snage kroz godine. Victoria je kardio vježbe s puno čučnjeva svakog jutra zamijenila dizanjem utega pet ili šest puta tjedno.

Objava njezinog supruga Davida na Instagramu pokazuje neke zajedničke vježbe bračnog para.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli David Beckham (@davidbeckham)


Victoria je u nedavnom intervjuu za magazin Grazia objasnila zašto sada voli vježbati s utezima: "Uvijek sam se pomalo bojala utega, ali ispostavilo se da ih volim…Dobro je promijeniti stvari, a i dalje biti zadovoljan svojim tijelom i raditi na detaljima. Sada imam mnogo više mišićnog tonusa.”

Trendovi fitnessa i prehrane se mijenjaju. Slično tome, percepcija ljudi o oblicima tijela i onome što se smatra lijepim i zdravim se također mijenja.

“Stav da idealne žene moraju biti mršave je staromodan. Mislim da žene danas žele izgledati zdravo i imati obline. Žele imati grudi i stražnjicu”, zaključila je Victorija za Graziju.

Beauty Beauty tajna Victorije Beckham: Ovo je njezin najbolji savjet za blistav i budan izgled

 

Posjeti Miss7.24sata.hr