Uz ovih 6 laganih koraka imat ćeš najbrže i najbolje raspoređenu ljetnu robu u ormaru

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ljeto je pred vratima, jesi li u svom ormaru rasporedila najdraže sezonsku odjeću?
  • Vjerujemo kako se ova aktivnost ne nalazi na vrhu popisa tvojih omiljenijih poslova
  • Međutim, pametan način organiziranja odjeće koji donosimo u nastavku mogao bi te motivirati da ljetnu sezonu dočekaš spremnija no ikada 

Ako te je kišovito vrijeme možda malo zbunilo, nemoj se dati pokolebati – vrijeme je za ljetnu odjeću! U slučaju da te je ova informacija zaskočila, a tvoja roba leži na dnu ormara ili je zgurana kod toplih vesti, vrijeme je zato da organiziraš svoj ormar kako bi spremna dočekala sezonu.

Trik za uredan ormar Složi traperice na novi, lukavi način i uštedjet ćeš mnogo prostora u ormaru

Poznat ti je onaj osjećaj da si gotovo sigurna da si kupila baš onaj komad odjeće ali ga nikako ne uspijevaš pronaći? Ove sezone možeš ga preskočiti pravilnim organiziranjem ormara. Osim što ćeš spremana dočekati ljeto, poslije ćeš uštedjeti vrijeme pa čak i novac. Jutarnja odijevanja pretvorit će se u slatke rituale umjesto paničnog traženja robe. Zvuči dobro? Krenimo onda korak po korak. 

1. Priprema

Tko kaže da slaganje ormara ne može biti zabavno? Opskrbi se hladnim osvježavajućim pićem, najdražu glazbu postavi na najjače....riječ je o stvaranju atmosfere! Odaberi zatim ladice, ormar, police odnosno gdje god se snalazi tvoja odjeća. Računa se i odjeća na podu. 

2. Brzo razvrstavanje

Svaki komad robe razvrstaj u kategorije s obzirom na godišnja doba: ljeto, proljeće, jesen ili zimu. Ako si u nedoumici, uzmi u obzir i trenutnu sezonu i u ovom koraku nemoj se zamarati time hoćeš li nešto zadržati ili ne – još se ničega ne rješavamo. 

Čišćenje ormara Vrijeme je za reorganizaciju ormara! Evo sedam sjajnih savjeta što zadržati, a što baciti

3. Drugo razvrstavanje

Pristupi hrpi odjeće za jesen i zimu i za svaki komad odjeće zapitaj se jesi li ga nosila prošle sezone. Ako si odgovorila potvrdno spremni ga za iduću sezonu, a ako ga nisi nosila razmisli možeš li se riješiti tog komada. U redu je i zadržati odjeću, ali samo ako stvarno za to imaš dobar razlog. 

4. Treće razvrstavanje

Potrebno je samo ponoviti princip drugog razvrstavanja s odjećom za proljeće i ljeto. Zadrži odjeću koju si nosila prošlog ljeta ili proljeća i razmisli je li ti stvarno treba ako je nisi niti jednom obukla

5. Pohrani odjeću za zimu/jesen 

Odjeći za hladne dane sada je mjesto ili na polici koju ne koristiš često, a odložiti je možeš i na tavan. Stvar je jednostavna, robu za prošlu sezonu trebala bi ukloniti s dostupnog mjesta u ormaru kako bi ga oslobodila za odjeću koju ćeš sada koristiti. 

6. Proljetnu i ljetnu odjeću vrati u ormar ali promišljeno 

Ako svoju odjeću uglavnom vješaš u ormaru ovaj put to učini tako da je okreneš naopačke. Robu koju si nosila a još nije potrebno prati u ormar vrati ispravno okrenutu. Slično napravi i s odjećom u ladicama – onu koju si koristila samo presloži drugačije

Ovaj odličan sistem organiziranja uštedjet će ti puno vremena i pokloniti još koji trenutak, dva za omiljenu jutarnju kavu. Zašto ga ne bi isprobala par mjeseci, a onda možeš odlučiti vrijedi li ga zadržati. I slobodno nam javi dojmove!

Posjeti Miss7.24sata.hr