Uskršnje drvo: s nekoliko grana i za malo novca načini prekrasnu dekoraciju

Instagram@seggianofoods
Vidi originalni članak
  • Uskršnje drvo jednostavna je dekoracija koja će domu dati svečani blagdanski pečat
  • Izraditi je možeš sama, s nekoliko ubranih grana, šarenih dekoracija i vazom - koje najvjerojatnije već imaš
  • Evo inspiracije kako urediti veselo i šareno, minimalističko, cvjetno, luksuzno... uskršnje drvo, ovisno o tvom ukusu i tome kako će se najbolje uklopiti u interijer

Kod ove uradi sam uskršnje dekoracije otkrit ćeš da i nema puno tog "uradi" - vrhunski je jednostavna i stvarno nema posla. Treba odabrati nekoliko lijepih grana - dok šećeš prirodom ili iz svog vrta, a kupiti se mogu i na tržnicama. Ovisno kakvo drvce želiš, biraj rascvale grane, na primjer forzicije ili voćaka ili pak gole, još nerazlistale grane ako više voliš minimalistički dizajn. Stavi ih u vazu i okiti uskršnjim dekoracijama po želji - pisanicama, zečićima, kokama, mašnama... 

Uskršnje drvce može stajati na stoliću za kavu, nekoj komodi ili polici uz zid i krasiti dom i prije Uskrsa, a za svečani doručak ili ručak može biti i dekoracija blagavaoničkog stola. Raskošno ili umjereno, šareno ili mnokromatsko... Evo nekoliko primjera koji te mogu inspirirati kako da ukrasiš svoje uskršnje drvo.

Luksuzno uskršnje drvo 

Za one koji žele investirati više nego u ukrasne pisanice kojih ima po svim trgovačkim centrima, tu je i "oprema" za uskršnje drvce, poput keramičkih ili drvenih stalaka (koji se kupuju gotovi pa se iznose svake godine ponovno, kao umjetna božićna jelka), tegli, mašni i slično. Pogledaj, na primjer, ova malo luksuznija drvca...

Ipak, najlakše i najjeftinije je držati se onoga što već imaš kod kuće i pojednostavniti si život: postojeća vaza, ukrasne pisanice od prošle godine, možda se nađe koji zeko za ispod drvca i kakva ukrasna mašna... I kreni!

Minimalističko uskršnje drvo

Ako si više minimalistički tip, odaberi neke suhe grane, bez lišća i cvijeća i njih ukrasi. A ako želiš totalno elegantan dojam, na nju objesi pisanice samo u jednoj boji, na primjer crnoj, zlatnoj, tamno plavoj. Ili pak neke artističke ukrase od papira i slično. Granu možeš i prebojati u bijelo, i to je jedna od opcija.

Šareno uskršnje drvo

No, ako si tip koji slavi proljeće i šarenilo koje ono donosi, navali na boje. Pravilo je kao i kod božićnog drvca - ne može biti toga previše. Što šarenije pisanice, to bolje. Kombiniraj i različite oblike ukrasa. Osim jaja, na grane objesi zečiće, piliće, mrkve... Ma, kakav god ukras nađeš.

Cvjetno uskršnje drvo

Također, ljubitelji prirode i proljetnog cvijeća odabrati mogu za uskršnje drvo i već rascvale grane, na primjer žute forzicije, rascvale magnolije, cice mace ili japanske trešnje i njih ukrasiti. Ipak, pravilo je ako je grana puna cvijeća trebaš staviti nešto manje ukrasa na nju. Jer svaki je cvijet već ukras.

Neobično uskršnje drvo sreće

A pogledaj i ove grane pamuka... S tim da su cvjetovi obojenu u priglodnim pastelnim bojama. Iako nema pisanica, vrlo uskršnje.

A može i, prigodno, s granama masline...

Vrtno uskršnje drvo

Imaš vrt ili kakvo drvce na balkonu koje će se lijepo vidjeti iz dnevnog boravka? E, pa uskršnje drvo složiti možeš i vani...

Posjeti Miss7.24sata.hr