Uređenje doma: Ova kombinacija boja je najveći trend (a ni ove tri druge nisu loše...)

Instagram @akindofhome
Vidi originalni članak
  • Zanima li te dizajn interijera u smislu da voliš uređivati i preuređivati svoj dom, evo što je najnoviji trend
  • Neobične, neočekivane i smione kombinacije boja koje unose uzbudljivost u prostor, ali ne na štetu elegancije 
  • Lijepo iskombinirane boje daju domu stil, a ove tri kombinacije su posebno poželjne

Lijepo uređen interijer je apsolutno obaveza kada je u pitanju atmosfera unutar vlastita četiri zida. A skladna igra između namještaja, dekoracija i boja daje tvom domu stil i eleganciju te može kreirati ugodnu atmosferu. Iznad svega, odabir pravih boja igra ključnu ulogu. Budući da boje ne samo da mogu utjecati na naše raspoloženje i dobrobit, one mogu u trenu učiniti da soba izgleda drugačije.

Kod opremanja većina nas preferira jednostavne, zemljane nijanse poput krem, bež ili smeđe te se drži određene palete boja. Ali, ovog ljeta će neobična kombinacija boja osvojiti srca svih ljubitelja interijera i unijeti stil, eleganciju i udobnost s daškom svježine u naša četiri zida.

Ova mješavina boja je hit u uređenju interijera

Što je bolje od jedne boje? Naravno: dvije boje! Skladna kombinacija stvara više dubine i dinamike u domu i često izgleda zanimljivije od jednobojnog izgleda. I ovog ljeta trendovima interijera dominira kombinacija boja koja nije baš svima bila u mislima: govorimo o maslinastozelenoj i ružičastoj. Topli maslinasti tonovi na zidovima ili u obliku većeg namještaja poput sofe, kao i nježna ružičasta kao akcenti boja uz jastuke, zavjese, vaze i sl., iznenađujuće se dobro slažu jedni s drugima i stvaraju jedinstvenu atmosferu u domu.

Dok maslinasti tonovi stvaraju zemljanu, smirujuću podlogu u prostoriji koja odaje osjećaj smirenosti i sigurnosti, ružičasta, s druge strane, unosi laganu, razigranu notu koja zrači svježinom i živošću. I upravo taj kontrast daje uzbudljivu atmosferu koja savršeno spaja udobnost i svježinu. Ova mješavina izgleda osobito ugodno u spavaćoj i dnevnoj sobi. Međutim, kako bi kombinacija boja doista došla do izražaja, treba se pobrinuti da ove dvije boje doista budu u fokusu i da ih ne ometaju druge žarke nijanse, nego ih jednostavno zaokružuju ugodni zemljani i krem tonovi te zlatni detalji.

3 druge kombinacije boja koje svaki stan pretvaraju u privlačnu oazu mira

Maslinastozelena i ružičasta ti se ne sviđaju? Onda pogledaj još tri kombinacije boja koje će tvoj stan pretvoriti u pravu oazu blagostanja…

Life&style Ilica je dobila novu oazu s dizajnerskim komadima za uređenje doma: zavirili smo što se sve nudi

1. Kadulja i krem: ova mješavina idealna je za mirnu i elegantnu atmosferu. Kadulja je nježna i umirujuće zelena te izgleda vrlo skladno i primamljivo u kombinaciji s krem bojama. Savršena za spavaću ili dnevnu sobu, ova kombinacija stvara laganu, opuštenu, ali elegantnu atmosferu.

2. Tamnoplava i boja pijeska: tamnoplava unosi hladan, svjež dodir u tvoj dom, dok boje pijeska pružaju toplinu i udobnost. Ovaj kontrast je idealan za kutke za čitanje, na primjer, jer mješavina stvara mirno okruženje u kojem se možeš opustiti.

3. Lavanda i svijetlo siva: za suptilnu, ali elegantnu igru boja, lavanda je prikladna u kombinaciji sa svijetlo sivom. Lavanda daje tvom domu lagani, ženstveni štih, dok svijetlo siva stvara modernu, neutralnu bazu. Ove boje osobito dobro pristaju u dnevnim sobama ili spavaćim sobama i stvaraju elegantnu atmosferu s razigranim dodirom.

Life&style 'Pravilo 60/40' za uređenje interijera može nam itekako pomoći kako bismo uredili ugodan prostor

Posjeti Miss7.24sata.hr