Ukradi im zdrave navike: 5 topmodela o prehrani

Instagram/Nives Celzijus
Kako se čini, osim što su blagoslovljene ubojitom genetikom, supermodeli također se moraju držati strogih dijeta i fitness rutina.Pogledaj kako to rade
Vidi originalni članak

Jasno nam je da iza savršenih tijela i ubojitog izgleda super modela stoji jako puno truda i rada. Od toga na misle na svaki detalj svoje prehrane pa sve do rigoroznih treninga koje svakodnevno prolaze. Malo smo istražili navike ovih pet supermodela i pokupili njihove savjete o prehrani - pa svima nam treba malo motivacije i inspiracije nakon godišnjih odmora... 

Naomi Campbell (47)

Naomi Campbell je veliki fan "juicinga"! Kako je davno rekla Shape magazinu: "Ne vjerujem u izgladnjivanje. Nikad se nisam, niti nikad neću." Plus: Naomi priznaje kako je još više aktivna kad pazi na prehranu te ide na satove yoge i pilatesa svaki dan. Neke od njenih najdražih namirnica su vruća voda s limunom, biljni čajevi, salate s ribom ili mesom te naravno - povrtni sokovi!

Miranda Kerr (34)

Miranda Kerr studirala je nutricionizam u New Yorku i u Australiji (iz koje je rodom) prema tome ne čudi što joj je pravilna prehrana jako važna. Voli losos, avokado, jaja i povrtne sokove te stavlja limun u sve - koji joj je zamjena za sol. Priznaje kako se ničega ne odriče, ali da pazi kada i koliko će pojesti. Također, nikada ne broji kalorije jer joj je glavni fokus nahraniti svoje tijelo nutrijentima. Toplom vodom s limunom započinje svaki dan jer je dobra za probavu, a zatim pije zeleni, povrtni sok koji sama radi svakoga dana. 

Joan Smalls (29)

Za Joan je najveći problem pravilno kontroliranje porcija. Ima tendenciju da jede puno i u nepravilnim razmacima pa često vodi "dnevnik prehrane" kako bi držala pod kontrolom unos hrane u organizam. Plus: često pije zelene sokove koji sadrže puno povrća!

Candice Swanepoel (28)

Candice jede sve što hoće, ali mora biti zdravo - misli o vitaminima i nutrijentima koje hrana sadrži te što čine za njeno tijelo. Brine se o količini proteina, ugljikohidrata, dobrih šećera i masti koje sadrži. Avokado joj je jedna od najdražih namirnica u kuhinji. Ujutro uživa u kavi i proteinskom shakeu te voli veliki doručak s jajima, slaninom i kroasanima. Za ručak bira salatu s piletinom i kvinojom - jer su joj proteini jako važni. U vrijeme večere sluša svoje tijelo i jede ono što osjeća da joj tog dana fali - bilo da se radi o tjestenini ili proteinima. Također, ponekad se počasti čokoladom ili keksima, ali nikada ne pretjeruje. Uzet će komadić koji ju zadovolji, ali neće se stalno vraćati po još.

Kate Upton (25)

Kate započinje svoj dan s kajganom (jedan bjelanjak, jedno cijelo jaje) i zelenim čajem. Za međuobrok jede bademe i povrtni sok. U vrijeme ručka najdraža joj je kvinoja sa grilanom piletinom i povrćem. Popodnevni međuobrok obično je proteinska pločica dok za večeru odabire japansku hranu ili salatu od kelja i lososa.

Posjeti Miss7.24sata.hr