U vrtiću su im rekli su da kćer moraju odijevati kao curicu, njihova rekacija je odlična

Instagram @haileybieber
Par iz Danske oduševio je internet svojoj reakcijom na prijedlog odgajateljice iz vrtića
Vidi originalni članak

Kad roditelji ostavljaju djecu u jaslicama ili vrtiću puno im se toga mota po glavi. Ima li dijete dovoljno pelena, rezervne odjeće, hoće li plakati kad odete... i još mnogo toga. Ali bez obzira na to nosi li tvoje dijete boje koje se pripisuju određenom spolu ili ne, to ne bi trebalo nikoga zanimati. Ali to nije slučaj s jednom odgajateljicom u Danskoj.  Nedavno je Steve Rold ispričao za Reddit o svojem iskustvu koje je njega i suprugu Jessicu jako iznenadilo. Naime, nekoliko starijih odgajateljica u dječjem vrtiću predložilo je Jessici da razmisli da svoju kćerkicu oblači više kao djevojčicu - u haljinice i s mašnicama u kosi, kako bi i druga djeca znala da je ona djevojčica. 

Za portal Bored Panda Steve je izjavio: ''Kao roditelj trebate odabrati prioritete i u što ćete usmjeriti svoju energiju i resurse. Ako imate novaca, vremena ili sklonost da svome djetetu stavite mašnice i vrpce, a to vas i vaše dijete čini sretnima - samo naprijed! Ali u ovom trenutku nas to ne zanima.'' 
 

''Nismo se zamarali s tim kojeg će spola biti naše dijete ni prije rođenja. Tako da trenutno naša kćerkica uglavnom nosi odjeću koja je ručni rad, a kupili smo je i prije nego smo znali da će naš stariji sin biti dečko. Sve je rodno neutralno.'' govori Steve.

DOJENJE Reakcija mame koja doji u restoranu postala je hit na Facebooku

Unatoč ovom ''incidentu'' roditelji su oduševljeni s vrtićem jer pruža djeci odličnu naobrazbu te su usredotočeni na igru na otvorenom i rano obrazovanje. Steve je rekao da su se oni samo našalili s prijedlogom odgajateljice i da ne misle kako je ova situacija baš toliko dramatična kako se možda nekima čini. 

Posjeti Miss7.24sata.hr