Ovog ljeta rashladi se i bez klime

Instagram/Nives Celzijus
Znamo da je klima nezdrava no ponekad si zaista ne možemo pomoći. Ljetne vrućine nisu jednostavne za podnositi osobito kada ih provodiš u uredu. Evo kako si pomoći!
Vidi originalni članak

Ljetne vrućine nisu šala i ponekad nam se klima čini kao jedino i najbolje brzinsko rješenje. O tome koliko je štetna ni ne razmišljamo, a definitivno bismo trebali. Ali ona nije jedino rješenje, uz ove savjete klimu ćete ove sezone jedva i upaliti! Poštedjet ćeš se dosadnih ljetnih prehlada, smanjiti račun za struju, a i živjeti puno zdravije.

Jedno od ključnih rješenja o kojima vjerojatno ni ne razmišljaš su biljke. Osim što će prostor sam po sebi izgledati puno bolje, one poboljšavaju kvalitetu zraka, upijaju vrućinu i stvaraju ekstra dozu kisika koja je i više nego dobrodošla! Drugo rješenje su plahte od čistog pamuka. Vjeruj nam zahvalit ćeš nam na ovoj investiciji. Sintetički materijali možda jesu na dodir lagani, mekani, i jeftini, no kada se ujutro probudiš svježa, odmorna i ono najvažnije nimalo znojna shvatit će da su plahte od čistog pamuka investicija koju sigurno nećeš požaliti!

Naš omiljeni trik je vjerojatno i najjednostavniji. Ventilator sam po sebi neće puno pomoći no ukoliko ispred njega postaviš zdjelu s ledom soba će se rashladiti u trenu! Održavanje tjelesne temperature također je ključno. Pokušaj se tuširati isključivo s mlakom ili hladnijom vodom. Uz to, ponovit ćemo po ko zna koji put, važno je piti puno vode kako bi organizam mogao funkcionirati normalno unatoč vrućinama.

Odlaziš iz kuće tijekom dana? Spusti sve rolete kako sunce ne bi ulazilo u stan i začudit ćeš se koliko će svježije biti. Također, pokušaj tijekom dana ne paliti dodatno svjetlo već se u potpunosti osloni na ono danje! Žarulje isijavaju i griju već dovoljno užarenu atmosferu. Uz sve ovo ne zaboravi prozor držati barem na pola otvorenim tijekom noći, razliku ćeš primjetiti već ujutro! Uz ove savjete uživat ćeš u vrućinama, a živciranje oko istih odlazi u prošlost!

Posjeti Miss7.24sata.hr