U prodavaonicama dm-a više nema jednokratnih plastičnih vrećica

Najveći drogerijski lanac u Hrvatskoj kupcima nudi održivu alternativu plastičnim vrećicama za kupnju
Vidi originalni članak

dm je iz svoje ponude trajno uklonio jednokratne plastične vrećice za kupnju kako bi potaknuo kupce na održiviji način života i doprinio zaštiti okoliša. Kupcima dm nudi različite vrste trajnih torbi za kupnju, kao zamjenu plastičnim vrećicama.

Godišnje se u Hrvatskoj potroši oko 200 vrećica po stanovniku. Plastične vrećice se, prema istraživanjima, koriste ukupno svega 12 minuta, a nakon što ih odbacimo, potrebna su desetljeća za njihovu razgradnju. Razmislite malo o toj činjenici – potrebna su desetljeća, ponekad i stoljeća da se razgradi obična plastična vrećica u kojoj ste nosili jabuke s tržnice, a koja vam se zatim potrgala te ste je nonšalantno odbacili u smeće, ne posvetivši joj previše pozornosti. Stoljećima će se te naše plastične vrećice raznositi po okolišu, nagrđivati prirodu, zagađivati staništa životinja i narušavati ekosisteme… A mi ćemo… Što? I dalje se iz shoppinga bezbrižno vraćati ruku punih plastičnih vrećica? Kao predvodnik u području održivosti, dm želi potaknuti građane na što odgovorniji odnos prema okolišu, na promjenu navika i načina razmišljanja i zato kupcima nudi različite opcije kojima mogu zamijeniti plastične vrećice za kupnju.

U dm-u možete birati između različitih veličina, dizajna i održivih materijala torbi za kupnju koje će vam pomoći da date svoj doprinos zaštiti okoliša:

  • papirnate vrećice izrađene od minimalno 85 posto smeđeg recikliranog papira koje nose certifikat „Plavi anđeo“ (Blauer Engel)
  • trajne PET torbe izrađene od recikliranih PET boca također imaju certifikat „Plavi anđeo“ (Blauer Engel)
  • višekratne poliesterske vrećice
  • trajne bio torbe (male i velike) izrađene od bojanog bio pamuka koje imaju certifikate GOTS i „fair trade“, koje u dm-u možete besplatno zamijeniti novima u slučaju dotrajalosti

Možete li zamisliti koliko bi manje plastičnih vrećica završilo odbačeno u okoliš kada bismo baš svi koristili trajne torbe za kupnju? Zaista je lako napraviti malu promjenu kojom možemo značajno utjecati na očuvanje okoliša. U tome će vam pomoći i dm - svima koji tijekom veljače u dm-u kupe odabrane proizvode iz osviještenog asortimana u vrijednosti od 150 kuna, dm poklanja pamučnu torbu za kupnju.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj, Facebook i Instagram stranici.

Posjeti Miss7.24sata.hr