U Dubaiju je najdublji bazen na svijetu - i stvarno je stravičan. Bi li se usudila zaroniti u njega?

Instagram@shethinx Najdublji bazen na svijetu
Vidi originalni članak
  • Najdublji bazen na svijetu otvoren je u Dubaiju, u dijelu ogromnog podvodnog grada  
  • Deep Dive Dubai objekt je koji obara svjetski rekord i koji tražiteljima uzbuđenja omogućuje da zarone u drugu dimenziju
  • Bi li se usudila zaroniti u njegove dubine?

Dubai je već dom najvišeg nebodera na svijetu i najvećeg trgovačkog centra na svijetu, a u ljeto 2021. je otvorio još jednu rekordnu atrakciju - najdublji bazen za ronjenje na svijetu. Deep Dive Dubai, koji se nalazi u četvrti Nad Al Sheba u Dubaiju, potvrđen je u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najdublji bazen na svijetu. Sa nevjerojatnom dubinom od 60 metara, bazen, dio nove atrakcije Deep Dive Dubaija - ukrao je rekord poljskom Deepspotu, koji ima dubinu od više 45 metara.

Life&style Bazeni koji lebde iznad mora, wellness Gwyneth Paltrow, Michelinov restoran... upoznaj najluksuzniji europski cruiser

Bazen Deep Dive Dubai ispunjen je s 14 milijuna litara slatke vode – i najmanje je četiri puta veći od bilo kojeg drugog ronilačkog bazena na svijetu. Temperatura vode održava se na 30 stupnjeva Celzijusa, što je ugodna temperatura za nošenje tankog odijela ili kupaćeg kostima.

Ponašanje jedne djevojke u javnom bazenu izazvalo je žustru raspravu na društvenim mrežama. Je li pretjerala?

Potopljeni grad i podvodni filmski studio

Unutarnji bazen smješten je unutar strukture u obliku kamenice od 1500 četvornih metara, kao znak nasljeđa Ujedinjenih Arapskih Emirata kao zemlje koja roni bisere. No, najveća zvijezda Deep Dive Dubaija vjerojatno je podvodni grad s bazenom.

Ronioci mogu istraživati ​​"napuštene" potopljene gradske stanove. Unutar bazena ugrađeni su najsuvremeniji sustavi rasvjete i zvuka kako bi se stvorio poseban ugođaj. Bazen također služi kao podvodni filmski studio, najveći te vrste u regiji. 

Saznajemo Ovaj je kameni bazen osvojio društvene mreže, a na našu radost nalazi se u Hrvatskoj

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GOODLIFE (@goodlife)

Oko bazena je postavljeno 5-ak kamera kako bi se osigurala sigurnost ronilaca i pratilo ih se pri svakom zaronu. "U svijetu postoji dosta ronilačkih bazena koji su duboki, ali ovaj je mnogo zanimljiviji", rekao je direktor Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski. "Nije samo najdublji i najveći, već ga efekt potonulog grada čini nečim većim". I prilično stravičnim, moramo dodati. Kao neki potonuli grad nakon apokalipse. Iz kojeg će izroniti zombiji. "Ima toliko stvari da stvarno nije pošteno to nazvati bazenom", dodao je.

Posjeti Miss7.24sata.hr