Tuširati se ujutro ili navečer - što je zdravije? Otkrivamo ti prednosti jednog i drugog

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Mišljenja o ovoj temi vrlo su različita
  • Dok neki ljudi jednostavno ne mogu bez jutarnjeg tuširanja, drugi se radije tuširaju navečer prije spavanja
  • A što je bolje za zdravlje?

Tuširanje ujutro ili navečer - to je uglavnom stvar odabira ili navike svakoga od nas. Međutim, nije li tuširanje u određeno doba dana zdravije? Jutarnji tuš može te osvježiti i potaknuti cirkulaciju za uspješan dan, dok te tuš navečer čisti od prljavštine i znoja koji su se nakupili tijekom dana...

Koliko dugo možeš koristiti ručnik za brisanje nakon kupanja, a da ga ne opereš?

U koje doba dana se tuširati: što je zdravo?

Američki zdravstveni stručnjaci slažu se u vezi s tuširanjem: ne postoji određeno doba dana u koje bi se tuširanje posebno preporučilo iz zdravstvenih razloga. I jutarnji i večernji tuš imaju zdravstvene aspekte koji se razlikuju od osobe do osobe te ovise o raznim čimbenicima.

via GIPHY

Ako imaš neke alergije, kao što je alergija na kućnu prašinu, dlake kućnih ljubimaca ili pelud, preporučuje se tuširanje navečer. Također ti može pomoći ako imaš problema s nečistoćama na koži. Bakterije, onečišćenje i drugi utjecaji iz okoline mogu se isprati prije spavanja - to također pridonosi mirnom snu.
U principu, sama možeš odlučiti kada se želiš tuširati - ali to ne bi trebalo biti prečesto, jer tuširanje napada vanjsku, zaštitnu barijeru kože. Isto se odnosi i na pranje kose: dovoljno je svaka dva dana.

Life&style 10 najboljih walk-in tuševa koje sad svi žele imati u svojoj kupaonici

Tuširanje ujutro: prednosti

Jutarnji tuš ima nekoliko prednosti: pokreće cirkulaciju i omogućuje ti da dan započneš puna energije. Hladan tuš također potiče cirkulaciju krvi i okrepljuje tijelo i um. Ako ti je hladna voda nezamisliva: ne mora biti ledeno hladna voda, čak je i mlaka voda još uvijek bolja od vruće. Tvoja koža će ti zahvaliti na tome!

via GIPHY

Prednosti za tuširanje navečer

Tko to ne zna? Ugodan osjećaj uvlačenja u krevet u svježoj odjeći nakon tuširanja? Dokazano je da topli tuš navečer povećava dobrobit i kvalitetu sna!

Pogledaj 6 impresivnih renovacija kupaonica koje su hit na Instagramu - prije i poslije

Osim toga, tuširanje navečer može ublažiti napetost, a također pomaže u ublažavanju stresa - izvrsna opcija za sve koji imaju problem sa „smirivanjem“ i teško im je zaspati.

via GIPHY

Beauty Pereš li noge dok se tuširaš? Ovo jednostavno pitanje podijelilo je Internet, neki su se čak i posvađali

Posjeti Miss7.24sata.hr