Trener otkriva: Što grickati dok gledaš utakmice

Instagram
Ponekad bismo vrlo rado ostali fit, a ponekad bismo žrtvovali mjesece rada za jednu vrećicu čipsa s BBQ okusom
Vidi originalni članak

Svakodnevno imamo tri do četiri utakmice, a što ide bolje uz gledanje nogometa od grickalica i pive? Nažalost, najbolji nogometni pratioci ne idu nužno u korak sa zdravljem, a pogotovo održavanjem linije. I što sad?!

Kako su i missice strastvene obožavateljice tortilja čipsa (sa salsom, naravno!), štapića i kokica, a jednako tako oboružale smo se novim kupaćim kostimima za ovo ljeto i želimo u njima izgledati zbilja dobro - shvatile smo da trebamo pomoć stručnjaka. Zagnjavile smo dugogodišnjeg fitness trenera Sašu Mejovšeka iz First Fitness & Squash Towera za kratak razgovor o grickalicama. Iako nam je odmah bilo jasno da nam neće predložiti baš niti jedan okus čipsa, ispalo je i bolje no očekivano; ovo je njegov izbor najboljih grickalica koje su dostupne baš u svakom dućanu.

1. Čips od jabuke

"Ovaj čips više nije bauk - dostupan je na policama svih dućana, a kad ga jednom krenete jesti naprosto se zarazite. Mislim da ćete se iznenaditi koliko je ukusan, a kalorijski je puno niži od bilo kojeg čipsa. On je najbolja alternativa kada želite nešto grickati!"

2. Sušene banane

"Nešto lošije od čipsa od jabuke bile bi sušene banane. One imaju dosta šećera i ugljikohidrata, ali su i dalje bolji izbor od tvog najdražeg BBQ čipsa. Tvrđe su pa ćeš ih duže žvakati, a brzo mogu i zasititi."

3. Kikiriki

"Daleko je najbolji onaj još u kori, pa imaš dvostruku zanimaciju - čistiti i jesti. Ipak želiš li nezdraviju verziju (a pretpostavljam da da) predlažem pečeni kikiriki bez soli, kojeg već sada ima po svim dućanima. Nećemo se lagati, nije najbolji izbor, ali u moru ostalih grickalica definitivno ću ga prvog izabrati!"

Kako nam ovi odgovori nisu bili dovoljan "guilty pleasure", uspjeli smo izvući još dvije opcije iz Saše, ali da se razumijemo, vrlo nevoljko! "Kokice ne bi trebale imati puno kalorija, a ako ih već jedeš gledaj da su najobičnije, bez kakvih dodatnih okusa. Najbolja opcija je napraviti ih kod kuće, s malo ulja i vrlo malo soli. Drugo bi bili štapići. Jesu ugljikohidrati i sol, ali su najčešće samo to - doduše i njih birajte da su pečeni, a ne prženi", rekao je Saša. Ne znamo jesi li spremna na toliko odricanje - ali nama se čini da neće biti toliko "bolno" koliko smo mislile na prvu. U slast!

Posjeti Miss7.24sata.hr