"Trebam pod hitno ekstra zaradu". Evo kako možeš dodatno zaraditi

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Novac je važan i ako mi ne upravljamo našim novcem, novac upravlja našim životom 
  • miss7 ti želi pružiti podršku u preuređenju osobnih financija i zato smo se udružili sa Zabom kako bismo ti pomogli da tvoj novac vrijedi više 
  • Uskoči 8. prosinca u 12 sati na besplatnu online konferenciju missINVEST i otkrij kako pametno upravljati novcem
  • Prije toga potražit ispod neke od savjeta koji će ti pomoći u pokušaju da dodatno zarađuješ

U trenutcima kada nam nedostaje novaca pred sobom imamo samo dva rješenja – više zarađivati ili manje trošiti. Naravno, mnogima od nas znatno je primamljivija prva opcija, a sukladno Kristini Ercegović dodatna zarada može proizaći iz našeg hobija, odnosno strasti koje smo pretvorili u posao.

"Uz to sve što znate raditi, što sve volite raditi, uvijek pogledajte lijevo, desno, probleme oko sebe i koji bi problem vi mogli, svojim znanjima i talentima i vještinama riješiti. Možda brže, bolje, jednostavnije, pa možda i cjenovno povoljnije. U svakom slučaju, postoji niz stvari danas, kad smo svi online, što sve možemo dodatno raditi", otkriva Ercegović.

Miss7 Blog Može li nas novac usrećiti? Do jedne mjere može, ali ono iznad toga je važnije

Online usluge

Neki od njezinih prijedloga su: online edukacije, čuvanje djece, nuđenje uslugu čišćenja, davanje instrukcija, prodaja umjetničkih radova, šetanje pasa…Riječ je o uslugama za kojima vlada velika potražnja, a jedan od njihovih benefita krije se i u tome što ih možeš prodavati online. Pritom svojim budućim klijentima svakako omogući plaćanje kreditnim karticama i obročne oplate, baš kao što to nudi Zagrebačka banka jer će im spomenute stavke uvelike olakšati kupovinu.

Uvijek nastoji gledati kako možeš dodatno zaraditi te kako svaku priliku pretvoriti u novac. "Ja sam nekako uvijek pobornik da je lakše fokusirati se na zaradu i na pomaganje i na davanje neke vrijednosti, nego da neke restrikcije, odricanja i discipline. Međutim, svatko mora najbolje poznavati kakav on je i odlučiti se na svoj put", ističe Ercegović istovremeno napominjući kako odustajanje nije opcija jer su problemi sastavni dio poslovanja.

Life&style Neka novac radi za tebe: investirati možeš i s malo novca, a ove greške treba izbjeći

Svjesno upravljanje financijama

Za kraj, Kristina Ercegović nas podsjeća da ne zaboravimo na zakon koji sugerira da ako više zarađujemo, više i trošimo. "Ako ste odlučili dovesti svoje financije u red, nemojte samo povećati onu stranu zarađivanja pa opet sve potrošiti, nego mudro i svjesno upravljati svojim financijama, uvijek znajući tko ste vi, gdje ste, gdje želite doći i što je vama važno", zaključuje.

Cijeli video na ovu temu možeš pogledati u nastavku, a sve dodatne informacije možeš saznati ako nam se pridružiš na besplatnoj missINVEST online konferenciji koja će se održati u utorak, 8. prosinca u 12:00 sati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr