Tradicionalno, glamurozno ili minimalističko: što stil božićnog drvca govori o tebi?

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Prvi tjedan Adventa je počeo, što nam najavljuje skorašnje blagdane
  • Izvlačenje mašni, lampica, kuglica i vjenčića iz ormara neki su od načina da uloviš pozitivan blagdanski duh 
  • Ali, jesi li znala da šljokice i blistav nakit, božićna zvijezda i drugi ukrasi otkrivaju razne stvari o tvojoj osobnosti

Postavljanje božićnog drvca centralni je događaj za postizanje božićne atmosfere. Stoga smo sigurni da je tvoje drvce uvijek lijepo ukrašeno od vrha do dna. Ipak, što ako želiš nešto promijeniti pa se pitaš kakav stil slijediti? Probali smo sve vrste tijekom godina i shvatili smo univerzalnu istinu: naša su stabla jednako individualno jedinstvena kao i ljudi koji ih ukrašavaju. Evo što tvoj stil božićnog drvca govori o tebi.

1. Trendsetersko drvce 

Tvoje drvce sjaji u ružičastoj, plavoj ili limeta zelenoj nijansi? To znači da si živahna, zabavna i — baš kao i tvoje stablo — voliš se isticati iz gomile! Imati šareno božićno drvce znači da si hrabra, prihvaćaš najnovije trendove te se ne bojiš govoriti što misliš. Boje, igra uzoraka i umjetnički dodir u ukrasima dobrodošli su detalji kada kreneš ukrašavati svoje božićno drvce.

2. Tradicionalističko drvce

Ne postoji ništa ljepše od pravog, tradicionalnog božićnog drvca. To znači da cijeniš obitelj, kvalitetno vrijeme, tradiciju i, što je možda najvažnije, autentičnost. Miris prirodnih borovih iglica ispunjavat će tvoj dom tijekom prosinca, kao i smijeh i radost svih ukućana. Plastično božićno drvce za tebe nikad nije bila opcija.

Life&style Kako ćeš učiniti svoje božićno drvce punijim i bogatijim: Samo slijedi ovih 8 bitnih pravila!

3. Ekonomično drvce

Stolno ili male veličine, znaš da veličina božićnog drvca nije mjera blagdanskog duha. Riječ je o ljubavi uloženoj u odabir i brigu o njemu. Pametna si i promišljena, voliš štedjeti na prostoru i vremenu i cijeniš vrijednost novca. A što se tiče robusne smreke od dva metra? Znaš da ćeš se u siječnju zadnja smijati uz minimalno potrebno čišćenje.

4. Glamurozno drvce

Crvena i zelena? Tako je bilo prošlog Božića. Ove godine baviš se modernom paletom, svjetlucavim metalnim ukrasima i utapanjem u dekadenciji. Elegancija, jednostavni dodiri i uvažavanje finijih stvari u životu, sve su to kvalitete koje posjeduješ. Na prvi pogled, tvoje bijelo stablo je profinjeno, moderno i savršeno spremno za zabavu. (Zvuči poznato?)

5. Retro drvce

Jasno je da si rođena u pogrešnom stoljeću. Za tebe je Božić sve u poštivanju prošlosti. Svake godine se diviš drvetu prekrivenom šljokicama u filmu „Divan život“ i rado skupljaš blagdanske suvenire, sve od malih igračaka do neusklađenih kolekcija ukrasa iz sredine stoljeća. Cijeniš obiteljsku povijest. Nije ti važno je li ukras izrađen od porculana ili cijevi od papirnatih ručnika, jer su ti svi dragocjeni.

Life&style I umjetni bor je osjetljiv! Ovo je jedini ispravan način kako bi ostao lijep i za sljedeće blagdane

6. Modernističko drvce

Sva ekstravagancija blagdana – svjetlucavi ukrasi, zvončići, lampice na žicama i preopterećeni vijenci nisu baš tvoja stvar – i to je sasvim u redu. Umjesto toga, odlučuješ se za oblik i funkciju s drvetom koje je možda izrađeno od ljestvi ili PVC cijevi i jedva zauzima prostor. Na kraju krajeva, voliš kršiti trendove.

7. Minimalističko drvce

Neki bi mogli pomisliti da je to jedini način da se božićno drvce ukrasi lampicama i svjetlucavim ukrasima. Ali, ti ne. Voliš razmišljati izvan okvira (ili vazdazelenog stabla) i cijeniš ideju „manje je više“ dovoljno da svoj život živiš prema tom motu. Trake, mašne i ostali sezonski dodaci jednostavno ti nisu potrebni. Minimalistička, postmodernistička estetika najljepša je od svih.

Posjeti Miss7.24sata.hr