Tko je, pobogu, kupio potrošenu žvakaču gumu Britney Spears za 93.000 kuna?! A to je tek početak bizarne liste...

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak

 

  • Brojni obožavatelji su spremni izdvojiti velike svote novca kako bi posjedovali predmet koji je dotaknula njihova omiljena zvijezda, ma kako taj predmet bizaran bio
  • Ovih dana netko je izdvojio čak 150 000 kuna za papirnati papir s kojeg je Kurt Cobain jeo pizzu
  •  A rekordne cifre postigli su i otpali nokat Lady Gage, Elvisove prljave gaće i prožvakana žvakaća Britney Spears

Aukcijska kuća Julien´s ovih je dana u New Yorku na prodaju stavila papirnati tanjur s kojeg je Kurt Cobain 1990. godine jeo pizzu. Očekivali su da će za tu memorabiliju postići cijenu od 1000 dolara, netko je za ovaj masni komad papira ponudio čak 22 400 dolara, što je približan iznos od 150 000 kuna. Na poleđini tanjura nalazi se lista pjesama s Nirvaninog koncerta u Washingtonu 23. travnja 1990. koju je frontmen Cobain napisao prije nastupa.

No, ovo nije prvi put da su obožavatelji za bizarne memorabilije svojih omiljenih zvijezda izdvojili velike novčane svote. Prisjetili smo se nekih od najčudnijih predmeta koji su se našli na tržištu. 

MODA Pronašli smo "it" komad sezone idealan za krizme, maturalne večeri i vjenčanja!

1. Žvakaća guma i pozitivan test za trudnoću Britney Spears

Nekoliko različitih komada žvakaće gume za koje su prodavači tvrdili kako ih je žvakala Britney su se tijekom godina pojavili na eBay-u, ali najviša ponuda je iznosila suludih 93 000 kuna. To je zbilja mnogo novca za jednu iskorištenu žvakaću! Pjevačičin test za trudnoću je prošao nešto skromnije te je u usporedbi s prethodnim primjerom zaradio samo 33 000 kuna. Test se na tržištu pojavio 2005. godine, a prodavač je tvrdio kako je test pronađen u Losa Angelesu, u kanti za smeće sobe u kojoj je Britney boravila sa svojim tadašnjim suprugom Kevinom Federlineom.

via GIPHY

2. Umjetni nokat Lady Gage

Kada je jedan od Gaginih lažnih noktiju pao na pozornicu, netko tko je radio na terenu uspio ga je pronaći - i prodao se za više od 80 000 kuna na ArtFact.com još 2012. godine. Nije loše za nešto što su pokupili s poda, zar ne?

3. Desna tenisica Justina Bibera

Na završetku turneje u Frankfurtu, pjevač Justin Bieber je uzeo svoju bijelu Yeezy tenisicu i bacio je  u publiku... osoba koja je uspjela doći do desne cipele brzo ju je postavila na eBay i prodala za iznos od 36 000 kuna. Lijeva cipela trenutno nije na prodaju, ali kupci za nju su već spremni.

4. Prljavo donje rublje Elvisa Presleya

Memorabiije Elvisa Presleya su među najtraženijima na svijetu. Za kralja i kraljevske cijene pa je tako i njegovo prljavo donje rublje doseglo cijenu od 54 00 kuna!

5. Netaknuti tost Justina Timberlakea

Još 2000. godine Justin je posjetio radijsku postaju u SAD-u i jedva dotaknuo ponuđeni francuski tost... koji je stanica potom prodala u dobrotvorne svrhe. Kupila ga je 19-godišnja djevojka koja je platila skoro 7 000 kuna. Djevojka je dvije kriške namjeravala smrznuti i držati na svom ormariću.

via GIPHY

6. Iskorištena maramica Scarlett Johannson

Nakon što je glumica ispuhala nos u Tonight Showu, potpisala se na maramicu, a producentii voditelj Jay Leno su ga odlučili staviti na dražbu te je za njega postignuta cijena od 33 000 kuna. Novac je srećom otišao u humanitarne svrhe.

7. Staklenka sa zrakom Brangeline

Da, netko je zapravo platio 3400 kuna za staklenku zraka koju je prodavatelj tvrdio da sadržava dah Angeline Jolie i Brada Pitta nakon što je 'uhvaćen' dok je par prošao pored crvenog tepiha. Na stranicama internetskih oglašivača obožavatelji su mogli kupiti i vrećice koje se sadržavale zrak s koncerata Adele i Kanyea Westa, no za njih je bilo potrebno izdvojiti tek 100 kuna.

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr