Testom s limunom može dokazati jesi li introvertirana ili ekstrovertirana osoba

shutterstock Test s limunom otkrit će jesi li introvert ili ekstrovert
Vidi originalni članak
  • Da znamo one brbljave tipove, zabavlači u društvu, sprijatelje se s nekim i dok idu baciti smeće. Ekstroverti
  • A znamo i one šutljive mudrice koje promatraju sa strane, rijetko se jave za riječ, ali kad progovore svaka im je na mjestu. Introverti
  • No, teško je povjerovati da se fizički može dokazati nečija urođena otvorenost ili zatvorenost. Trebaju ti limun, pamuk i konac

Svatko instinktivno zna je li introvertirana ili ekstrovenrtirana osoba i obje su opcije ok. Premda će introverti češće morati odgovarati na neugodna pitanja "A zašto ti stalno šutiš?", "Zašto ne dođeš plesati" i slična. Ekstroverte manje gnjave zbog toga što neprestano brbljaju i uvijek su tamo gdje je akcija. No je li netko introvert ili ekstrovert može otkriti i test limunom. U samo jednoj minuti možeš donijeti zaključke o nečijoj (ili svojoj) osobnosti.

Potrebno ti je:

• sok od limuna

• pamučni štapić za čišćenje ušiju

• konac

via GIPHY

Evo kako se to radi:

1. Stavi jedan kraj pamučnog štapića na jezik i drži ga tamo 20 sekundi.

2. Zatim nakapaj malo limunovog soka na jezik i progutaj ga. Oprez: nemoj progutati štapić koji je i dalje u ustima!

3. Izvadi štapić iz usta, okreni ga i sada pritisni drugi, suhi kraj na jezik na 20 sekundi.

4. Zaveži konac oko sredine pamučnog štapića.

Rezultat:

Ako sad staviš štapić ispred sebe, teži kraj koji visi daje informaciju o tvojoj osobnosti: ako kraj koji je bio izložen limunovom soku visi, to znači da si više introvert. S druge strane, ako pamučni štapić ostane stajati vodoravno, onda si vjerojatno ekstrovert.

To se može objasniti na sljedeći način: postoji dio mozga koji je stimuliran društvenim kontaktima kao i unosom hrane. Znanstvenici tvrde da introverti imaju povećanu moždanu aktivnost u ovom području. To zauzvrat dovodi do pojačanog lučenja sline kod introverta kada su izloženi podražajima.

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr