Tako laki i zabavni: 7 novih božićnih filmova koje se isplati pogledati

Netflix Novi božićni filmovi
Vidi originalni članak
  • Kakvi bi to bili božićni blagdani bez božićnih filmova?!
  • Božićni filmovi imaju privilegiju da ne moraju biti remek djela, a da su zapravo dobri
  • Donosimo ti sedam novih božićnih filmova koje doista vrijedi pogledati 

Nakon što odrediš gledanje božićnih klasika (poput filmova 'Zapravo ljubav', 'Vilenjak', 'Čudo u 34. ulici' i sl.), ostatak blagdanskog razdoblja treba ispuniti blagdanskom dobrotom, ali i prekrasno zabavnim blagdanskim filmovima za uživanje.

Life&style Nakon tri desetljeća stiže nastavak filma 'Prljavi ples'. Nekoliko likova, uključujući Baby se vraćaju!

Evo 7 novih božićnih filmova za gledanje ove sezone.

'Falling for Christmas'

Počnimo s očitim. Najviše što privlači u ovoj klasičnoj romantičnoj blagdanskoj komediji je Lindsay Lohan u glavnoj ulozi. Lohan glumi Sierru, nasljednicu hotela koja izgubi pamćenje u nesreći na skijanju i završi pod brigom udovca (glumi ga zvijezda 'Gleeja' Chord Overstreet) koji posjeduje predivnu kuću. 

Klasičan božićni film prepun klišeja, ali nije li to upravo ono što želimo od božićnog filma?

'Falling For Christmas' emitira se na Netflixu.

'Christmas With You'

Nakon Lohan, na red dolazi Freddie Prinze Jr. U ovoj vrlo šarenoj romantičnoj komediji glumi Miguela, samohranog oca i učitelja glazbe, uz Aimee Garciu kao Angelinu, spaljenu pop zvijezdu koja očajnički želi pobjeći od svega. Kada Angelina vidi video obožavateljice koja pjeva jednu od njezinih pjesama, odluči je posjetiti i ostvariti sve svoje snove. Tamo pronalazi inspiraciju potrebnu za revitalizaciju svoje karijere, ali i, dobro, već možeš pogoditi: ljubav.

Moći ćeš pogoditi scenarij prije nego što počneš gledati, ali Prinze Jr. i Garcia imaju sjajnu kemiju, a prekrasne klišejske teme tuge, obitelji i ljubavi tijekom praznika osiguravaju da je to sladak način da provedeš 90 minuta.

Christmas With You emitira se Netflixu.

'Spirited' 

Apsolutno nitko nije tražio glazbeno prepričavanje 'Božićne priče' Charlesa Dickensa s Willom Ferrellom i Ryanom Reynoldsom u glavnim ulogama. Ali, to ne znači da smo ljuti zbog njegovog postojanja. Znaš priču: svake božićne večeri, duh božićnog poklona (Ferrell) odabire jednu mračnu dušu koju će posjetiti tri duha. Ali, ove je godine odabrao pogrešnog Scroogea u Clintu Briggsu (Reynolds), koji okreće ploču i tjera sadašnjost pa umjesto toga ispituje svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.

To je smiješan film, ali je prepun samosvjesne komedije, iskrenog srca i zabave.

Spirited se emitira na Apple TV+.

'A Christmas Ransom'

U redu, što ako su glupi kriminalci iz 'Sam u kući' Australci i da im je cilj trgovina igračaka, a ne raskošna obiteljska kuća Macaulaya Culkina? Avantura počinje kada u trgovinu na Badnjak upadne par nespretnih kriminalaca koji drže zarobljenog vlasnika tražeći otkupninu. Dvojica klinaca nalete na pljačku i moraju se udružiti sa službenicom osiguranja u visokoj trudnoći kako bi spasili Božić.

Glume Matt Okine, Miranda Tapsell, dobitnica nagrade Logie i Ed Oxenbould.

Božićna otkupnina premijerno se prikazuje 1. prosinca na Stanu.

'Your Christmas Or Mine?'

Studenti Hayley (Cora Kirk) i James (Asa Butterfield) mladi su i zaljubljeni. Neposredno prije Božića rastaju se na londonskom željezničkom kolodvoru kako bi otišli svako svojoj obitelji za blagdane. Ali u posljednjoj minuti svatko od njih u djeliću sekunde odlučuje zamijeniti vlakove i iznenaditi jedno drugo. Ups!

Hayley stiže u Jamesovu vrlo otmjenu obiteljsku kuću samo da bi saznala da Božić možda i ne postoji, a James dolazi na veliki obiteljski Božić kod Hayley. Na njihovu nesreću, velika snježna oluja uhvati svakoga od njih u zamku - ne samo da ih drži razdvojene za praznike, nego i svakoga od njih spoji s tuđim obiteljima. Naravno, tradicije su se okrenule naglavačke, a obiteljske istine otkrivaju da zvjezdani ljubavnici još moraju puno naučiti jedno o drugome.

Premijera filma je 2. prosinca na Prime Video.

'Something From Tiffany'

Kakav bi to bio Božić bez božićnog filma s radnjom u New York Cityju. U filmu, koji su koproducirali Reese Witherspoon i njezina tvrtka Hello Sunshine, glumi Zoey Deutch kao Rachel. Dovoljno je sretna sa svojim dečkom Garyjem (Ray Nicholson), ali još nije spremna za veliku obvezu poput braka.

U međuvremenu, Ethan i Vanessa (glumi ih napadno zgodan par Kendrick Sampson i Shay Mitchell) upravo se spremaju odvažiti na brak. Kada zbog miješanja darova Rachel primi zaručnički prsten koji nije namijenjen njoj, to pokreće niz obrata koji ih dovode do točke gdje im je 'stvarno suđeno biti'.

Film se premijerno prikazuje 9. prosinca na Prime Video.

'Violent Night'

Što kažeš na Davida Harboura kao ne baš tako dobrog Djedicu? Kad tim plaćenika upadne u bogato obiteljsko imanje na Badnjak, uzimajući sve unutra za taoce, uopće nisu spremni uhvatiti se u koštac s Djedom Božićnjakom, koji se slučajno nađe na imanju.

Ime filma doista sve govori, a plaćenici će saznati da je Djed Božićnjak došao podijeliti batine zločestim dečkima.

Violent Night se prikazuje u kinima od 1. prosinca.

Life&style '80 For Brady' urnebesna je komedija o četiri 80-godišnjakinje koje idu bodriti Toma Bradyja - i odgovoriti ga od umirovljenja

Posjeti Miss7.24sata.hr