Svoje omiljene najkice ćemo slagati od Lego kockica? Možda. Lego i Nike započinju suradnju

Instagram @thesolewomens Foto: Instagram @thesolewomens
Vidi originalni članak
  • Lego i Nike najavili su suradnju koja će sljedeće godine dovesti do zajedničkih proizvoda, sadržaja i iskustava
  • Budući da oba brenda imaju veliko iskustvo u dizajniranju proizvoda kojima se teško odolijeva, i bez više dodatnih informacija je legitimno zaključiti da će sve ono čime suradnja rezultira izazvati golemi interes
  • Iako više detalja tek planiraju otkriti u nadolazećim mjesecima, mi već imamo neke ideje kakvim bismo se sve novitetima mogli nadati

“Lego i Nike sljedeće će godine zajedno krenuti stvarati proizvode, sadržaje i iskustva”, najavila su poprilično šturim priopćenjem za javnost ova dva giganta. Iako će vrijeme sigurno pokazati, zasad još uvijek nema potvrde što to točno znači odnosno što sve možemo očekivati, no suradnja dvaju obožavanih velikih svjetskih brendova rasplamsala je maštu mnogima i pokrenula lavinu špekulacija. Činjenica je da oba brenda imaju veliko iskustvo u dizajniranju proizvoda kojima se teško odolijeva, pa je i bez više dodatnih informacija legitimno zaključiti da će sve ono čime suradnja rezultira izazvati golemi interes.  

U priopćenju su dodali i to da se njihovo partnerstvo temelji na zajedničkom uvjerenju da su kreativne i tjelesne aktivnosti presudne za razvoj djece i da im žele pomoći ostvariti svoj puni potencijal, a osim vizije po ovom pitanju, očigledno su na istoj valnoj duljini i kada su u pitanju poslovni ciljevi koje nastoje postići. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nike (@nike)

Imajući na umu sve čime nas je Lego do sada ugodno iznenadio, za očekivati je da bi se mogli dogoditi novi setovi kroz koje bi Lego ikonske Nike proizvode kreirao na isti način na koji je tijekom godina surađivao s brojnim drugim brendovima poput Ferrarija, Porschea, Bugattija, Lamborghinija ili Vespe, Nintenda, Atarija pa čak i NASA-e, a ne možemo ne spomenuti ni možda najžešću Nikeove konkurenciju - adidas, koji je s Legom ostvario suradnju prije 3 godine, a koja je rezultirala adidas Superstar Lego setom, ali i obućom i modnim dodacima ukrašenima prepoznatljivim Lego kockicama. 

Life&style Birkin torbica, Burberry baloner, Rolex... LEGO setovi dizajnerskih stvarčica su fantastični, samo je jedan problem

Spomenuti setovi dio su Lego Icons serije, a apsolutno možemo zamisliti istu obogaćenu Nike Air Jordan ili Nike Bruins tenisicama Martyja McFlya sastavljenima od Lego kocaka, jednako kao što možemo zamisliti i nove Lego City setove koji bi u sebe imali ugrađene Nikeove elemente. Naravno, tu je i mogućnost da svjetlo dana uskoro ugledaju hoodice, majice, ruksaci, tenisice i ostali Nike komadi čiji bi dizajn mogao biti začinjen legendarnim legićima. 

Alero Akuya, potpredsjednik razvoja brenda u Lego grupaciji, rekao je da tvrtka želi inspirirati djecu novim načinima kako se igrati i biti kreativni, te ih potaknuti da ponovno zamisle kako se kreativna igra i sport mogu ujediniti. Lego se poziva na vlastito istraživanje koje je pokazalo da čak trećina djece u svijetu ima samo tri sata igre tjedno, dok Svjetska zdravstvena organizacija izvještava da samo jedno od petero djece ima dovoljno tjelesne aktivnosti. S obzirom na poražavajuće brojke, ne bismo se iznenadili da je Lego poželio bar na neki način biti prisutan u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti izvan dnevne sobe.

Budući da je Lego tijekom 90-ih umalo bankrotirao zahvaljujući dotad neviđenom rastu popularnosti video igrica, ali i da su jedna od najpopularnijih Lego uspješnica par desetljeća kasnije bili Nintendo setovi, a posebice Super Mario linija, ne bismo se nimalo iznenadili kada bi suradnja ova dva brenda dovela do neke vrste 'live' video igre koju bi djeca (i oni koji se tako osjećaju) igrali u stvarnom svijetu. U spomenutoj Super Mario seriji setova grade se likovi i fizički nivoi igre koristeći kocke koje su opremljene optičkim senzorima i vizualnim kodovima, nakon čega se likovi utrkuju po izgrađenim stazama, skaču na neprijatelje, hodaju po različitim terenima i prolaze kroz zamke kako bi dobili novčiće i virtualne nagrade, a sve zahvaljujući povezivosti s aplikacijom Lego Super Mario, pa proširenje ove ideje na igrališta ili parkove u suradnji s Nikeovim proizvodima ne zvuči nimalo ludo kao što bi netko možda na prvu pomislio.

Je li ikoja od naših prognoza bila točna, tek nam ostaje za vidjeti, no što god da se iz ove suradnje izrodi, teško da možemo zamisliti za djecu bolje načine kvalitetnog provođenja vremena s obitelji i prijateljima od bilo čega što uključuje Nike i Lego proizvode. 

Moda Ako ne želiš imati tenisice kao svi, Nike ima top opciju s kojom ih možeš sama dizajnirati do najsitnijeg detalja

Posjeti Miss7.24sata.hr