Svečano otvaranje prve dječje knjižare u Zagrebu: "Pričozemska je već omiljena među malim knjigoljupcima"

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Pričozemska, prva dječja knjižara u Zagrebu danas, 3. lipnja, i službeno otvara svoja vrata!
  • Ova oaza za mališane nalazi se na platou skrivenom među stambenim zgradama, na zagrebačkim Ravnicama
  • Za otvorenje najveselijeg mjesta u gradu, organizatori su pripremili brojne zanimljive sadržaje!

Svako novo mjesto u čijem je fokusu ljubav prema knjizi, obogaćuje kulturni sadržaj grada Zagreba, a izrazito veseli brojne knjigoljupce. Za one koji su to već od malih nogu, odlična je vijest da se danas, 3. lipnja, na zagrebačkim Ravnicama i službeno otvara prva dječja knjižara, Pričozemska, u sklopu proširenja djelovanja izdavačke kuće Ibis grafika.

Svečano otvorenje zakazano je za 18 sati, a proslava otvorenja ove vesele oaze za sve male ljubitelje knjiga iznenadit će brojnim zanimljivim sadržajem. 

Martina Barišić iz Ibis Grafike nam je rekla: „Imat ćemo naš već poznati program Zalogaj palačinke, zalogaj Pričozemske, koji je sad u malo prilagođenom izdanju. Naši posjetitelji imali su nedavno prisustvovati sličnom događanju na festivalu knjige Festival pod krošnjama, održanom na Ribnjaku“.

Zalogaj palačinke, zalogaj Pričozemske održat će se na platou ispred knjižare, a program će voditi Jelena Pervan. Čitat će i slikovnicu Andreje Peklar, Tisuću ptica.

Osim zalogaja palačinke za male, bit će zalogaja i za velike, bez brige! Uz Jelenu, pozvani su i autori Ibis grafike, Iva Bezinović-Haydon i Krešimir Krnica te ilustratorica Ana Vujasić, koji će dijeliti svoje potpise, ilustracije i mudrosti iz života! Pripremili su i goste iznenađenja, a Martina je s nama podijelila kako će na otvorenju odličan ugođaj stvoriti i prigodan glazbeni sadržaj.

Life&style Nema bolje 'superhrane' za mozak od čitanja, a sjajno je i za zdravlje, tvrde znanstvenici

U knjižari Pričozemska, uz naslove Ibis grafike, mogu se pronaći i birani naslovi ostalih izdavača, pri čemu je naglasak stavljen na kvalitetnu modernu dječju književnost i nagrađivane autore i ilustratore. U ponudi knjižare nalaze se i edukativne igračke, didaktičke igre hrvatskih proizvođača i dizajnera, kao i brojne sitnice za kreativne poklone.

Sam prostor knjižare zamišljen je i kao više od samo trgovine. S izoliranim kutkom za čitanje i dječjim stolovima koji pozivaju na crtanje, to je mjesto za učenje i druženje.

Knjižara je u kratkom roku, od kad je prvo neslužbeno otvorila svoja vrata, sredinom trećeg mjeseca, vrlo brzo postala jako popularna, što među djecom iz susjedstva, ali i među posjetiteljima iz drugih dijelova grada. Za organizirana događanja poput pričaonica i čitaonica kad se Pričozemska pretvara u mjesto puno smijeha, zabave i otkrivanja novih najdražih slikovnica, uvijek se traži mjesto više, a Martina nam je rekla kako su za takva događanja morali uvesti prijave, budući da je interes posjetitelja bio toliko velik!

Martina Barišić iz Ibis Grafike izrazila je koliko se svi vesele službenom otvorenju te što će Pričozemska zasigurno postati jedna od najdražih književnih lokacija u gradu za mlade ljubitelje knjiga!

Life&style Pula postaje središte dječje književnosti: Na jubilarnom Monte Libriću gostuje i pravi - kraljevski piton!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr