Sve što znamo o 'Baladi pjevica i zmija' - eksplozivnom prednastavku hit serijala 'Igre gladi'

Everett Collection
Vidi originalni članak
  • U filmu čija je radnja smještena 64 godine prije 'Igara gladi“, glavne uloge će imati Rachel Zegler i Hunter Schafer
  • Ispričat će fascinantnu priču o porijeklu omiljenog superzlikovca Coriolanusa Snowa
  • Prije nego film dođe u kina, evo što smo sve saznali 

U glumačkoj postavi filma 'Balada pjevica i zmija' Rachel Zegler iz 'Priče sa zapadne strane', Hunter Schafer iz 'Euphorije' i zvijezda u usponu Tom Blyth glavne su uloge u prednastavku.

Što je ukratko radnja filma 'Balada o pjevicama i zmijama?'

Film će pratiti mladog Coriolanusa Snowa, budućeg predsjednika Panema, dok postaje mentor sudionici na 10. Igrama gladi, turniru koji utire put njegovoj tiranskoj vladavini.

Stars Ove holivudske zvijezde mrzile su ili čak odbijale ljubiti se s nekim filmskim partnerima

Kada će biti objavljen film 'Balada o pjevicama i zmijama?'

U kina bi trebao doći 17. studenog 2023. godine. Iako još nije izašao isjećak iz filma, ranije ove godine objavljen je zagonetni teaser. Pogledaj ga u nastavku…

Detalji o filmu 'Balada o pjevicama i zmijama'

Radnja se događa šest desetljeća prije nego što se Katniss Everdeen dobrovoljno prijavila na Igre. 

Smještena točno 64 godine prije događaja iz serijala Igre gladi, 'Balada o pjevicama i zmijama' temelji se na istoimenom književnom prednastavku Suzanne Collins iz 2020. godine. U središtu je Coriolanus Snow, sjedokosi predsjednik Panema, kojeg s elegantnom zlobnošću glumi izvrsni Donald Sutherland u četiri filma koja su obarali rekorde adaptacija hit trilogije.

Tada je Snow bio samo ambiciozan tinejdžer koji je, unatoč tome što je bio siroče i teturao na rubu siromaštva, uspio biti izvrstan na Akademiji i postao je mentor za 10. Igre gladi i to žestokoj (i glazbeno nadarenoj) Lucy Gray Baird iz Distrikta 12. Njihov odnos, kao i krvavi turnir koji je Snowa postavio na put tiranije, tema je željno iščekivanog novog filma.

U najavi stoji: „Godinama prije nego što će postati predsjednik Panema, 18-godišnji Coriolanus Snow posljednja je nada za svoju lozu koja blijedi, nekoć ponosnu obitelj koja je pala iz milosti u poslijeratnom Kapitolu. Kako se skoro približavaju 10. godišnje Igre gladi, mladi Snow je uznemiren kada mu je dodijeljeno mentorstvo za Lucy Gray Baird, djevojku 'tribute' iz siromašnog Distrikta 12.

Ali, nakon što Lucy privuče svu Panemovu pozornost prkosnim pjevanjem tijekom ceremonije žetve, Snow misli kako bi mogao preokrenuti izglede u njihovu korist. Ujedinjujući svoje instinkte za razmetljivošću i novopronađenu političku pamet, Snowova i Lucyina utrka s vremenom za preživljavanje naposljetku će otkriti tko je ptica pjevica, a tko zmija.“

Snimanje je od samog početka obavijeno velom tajne

Dana 28. travnja 2022., posjetitelji 'CinemaCona' dobili su prvi uvid u nadolazeći akcijski ep — zagonetni teaser koji prikazuje kadrove otopljenog leda i riječi: „Svijet će otkriti tko je ptica pjevica, a tko zmija.“ Još intrigantnije? Činjenica da je glumačka postava filma ostala obavijena velom tajne, premda je film već bio u produkciji. Potvrđeno je, međutim, da se Francis Lawrence, koji je režirao 'Igre gladi: Plamen' (2013.) i dvodijelnu 'Igre gladi: Šojka rugalica' (2014. i 2015.), vratio u redateljsku stolicu, a Michael Arndt, koji je s njim surađivao na prvom filmu, napisao je scenarij zajedno s Michaelom Lessliejem.

Glumačka ekipa je prepuna velikih imena i zvijezda u usponu

Uslijedilo je više vijesti, uključujući i to da će Rachel Zegler, koja je oduševila publiku kao Maria u 'Priči sa zapadne strane' Stevena Spielberga i koja će uskoro glumiti Disneyjevu princezu u Snjeguljici, preuzeti ulogu Baird. U međuvremenu, Tom Blyth, nedavno viđen u 'Benediction' i 'Pozlaćeno doba', bit će Snow.

Zatim je otkriveno da se 'Euforijin' Hunter Schafer pridružio paru kao Tigris Snow, Koriolanova rođak koji služi i kao savjetnik i osoba od povjerenja budućem vođi, vodeći ga kroz njegovu ulogu mentora. Tu je i Josh Andrés Rivera, koji se pojavio uz Zeglera u 'Priči sa zapadne strane' kao Marijina ljubav osuđena na propast Chino, a glumit će Sejanusa Plintha, Snowovog bliskog prijatelja i mentora iz Distrikta 2.

Od tada se Jason Schwartzman pojavio kao Lucretius 'Lucky' Flickerman, domaćin 10. Igara gladi i predak Caesara Flickermana, blistavog voditelja ceremonije kojeg je utjelovio Stanley Tucci u originalnim filmovima. Dio ansambla je i Peter Dinklage kao Casca Highbottom, dekan Akademije i formativna figura u Snowovu životu.

Poznata lica u sporednim ulogama su učiteljica Zoe Renee kao Lysistrata Vickers, mentorica tribute iz Distrikta 12; Mackenzie Lansing iz 'Mare of Easttown' kao Coral, 'tribute' iz Okruga 4; i Laurel Marsden iz 'Ms Marvel' kao Mayfair Lipp, koja stavlja Bairdovo ime u konkurenciju za igre. Svi koji su uključeni trebali bi biti spremni postati superzvijezde. Na kraju krajeva, Jennifer Lawrence ušla je u franšizu kao nominirana za Oscara, a nakon 'Igara gladi' postala je najplaćenija glumica u Hollywoodu.

Prva fotografija prikazuje par mladih ljubavnika 

Lionsgate je 16. kolovoza objavio prvu službenu fotografiju iz produkcije. Prikazuje Zeglera kao Bairda i Blytha kao Snowa, kako se drže za ruke i leže na pokrivaču na travi dok sneno gledaju u daljinu. Jasno je da će njihova romansa biti u središtu priče, te da će radnjom nabijeni dijelovi filma biti uravnoteženi tišim, kontemplativnijim trenucima.

Očekuje se da će film dominirati kinoblagajnama sljedeće jeseni

'Balada o pjevicama i zmijama' trebala bi biti premijerno prikazana u kinima 17. studenog 2023. godine. Sve zajedno je serija filmova globalno dosad zaradila gotovo tri milijarde dolara, a ovaj novi dodatak, s obećanjem gladijatorskih bitaka i šokantnih događanja, trebao biti jednako uspješan - ako ne i više. 

Life&style Jesen ispred televizora: Ovih 7 hit serija dolaze do kraja godine, jedva čekamo!

Posjeti Miss7.24sata.hr