Stvari za dom koje će te žestoko iznervirati

Katerina Kamprani
Probaj sjesti na taj stolac ili piti iz te čaše! Neki svakodnevni predmeti toliko su nepraktični da bismo najradije vrištale! Kao da su stvoreni da nas izlude! Pa.. zapravo i jesu
Vidi originalni članak

Upoznaj kolekciju svakodnevnih predmeta uglavnom za dom, "The Uncomfortable", čije ime dobro opisuje kakvi jesu. Nepraktični, neprimijenjivi, nezgodni i to - namjerno. Potpisuje ih arhitektica Katerina Kamprani iz Atene. Stolci, čaše, šalice, posuđe, pribor za jelo, metle, kanta za zalijevanje, čajnik, posudice za sol i papar, ključevi i kvake, ali i vrata, stepenice. U kolekciji koju bismo u slobodnom prijevodi nazvali "neudobno" našlo se i nekoliko predmeta koji izlaze iz domene interijera, primjerice gimene čizme koje će se u trenu napuniti vodom ili kišobran koji ne možemo ni podići jer je od betona.

Inače, Katerinu i njene radove su upoznali krajem ljeta posjetitelji zagrebačkog tjedna dizajna, a otada je stekla i nove fanove kojima je posvetila i svoju novu umotvorinu: ventilator čija je elisa unutar staklenog "zvona" tako da ni zrak ne može strujati niti koga rashladiti, genijalno kao i do sad. Njezin rad možeš proučiti na www.theuncomfortable.com

U međuvremenu pogledaj...  

Čaša za vino

Je li moguće iz nje popiti a da se ne zaliješ po bradi i cijelim prsima? Je li moguće uopće iz nje otpiti. Ili treba otvoriti širom usta pa plusnuti vino prema licu, možda nešto uđe... 

Kantica za zalijevanje cvijeća

Možda bi jedino bilo korisno da posadiš u nju cvijeće, kao na slici, a zalijevaš ga iz druge kantice. Koristiš li ovu vodu ćeš pretakati iz šupljeg u prazno, odnosno iz kantice u nju samu.  

Lonac

Vrlo zgodna ručka... ako je lonac prazan. Ako ga trebamo dići dok je vruć i pun... Neće ići.

Hoop stolac

U njega treba uskočiti odozgo - stvoren samo za akrobate, mogao bi biti njegov reklamni slogan. Pa tko je spretan i atletske građe, neće imati problema. Mi ostali...

Vilica s lancem 

Pronašli smo joj idealnu namjenu - koristiti za jelo dok si na dijeti. je ovom vilicom sigurno nećeš nabosti i ustima prinijeti ni komadić hrane. A prstima nije pristojno ručati.

Set za čaj 

Tko se uplašio da iz ovog čajnika neće moći uliti čaj u šalicu, nego će zaliti i sve oko nje, Katerina nudi rješenje. U setu dolazi i šalica jednako ludog oblika.

Life&style Trendovi u dizajnu interijera

Čizme za kišu

Za one koji se ne plaše kiše. Jer ove čizme umjesto da štite od kiše, one je dočekuju širom otvorenih ruku. Točnije, širom otvorenih nožnih prstiju.

Betonski kišobran

Izgleda da Katerina Kamprani ima nešto protiv predmeta koji nas štite od kiše. Evo kišobrana koji nam neće pomoći za ružna vremena jer je od betona. Možda funkcionira kao sidro? 

Stolac

U ovaj ne moraš uskakati, ali nećeš na njemu dugo ni ostati. Jednostavno nije napravljen za sjedenje.

Ulaz

Bez komentara!

Posudice za sol i papar

Možda su napunjene, ali iz njih neće izaći ni zrnce soli ili papra. No, baš su lijepe, pa onaj kome je najbitniji estetski dojam neće biti nezadovoljan. 

Posjeti Miss7.24sata.hr