'Vitez strasti': Posljednji dio povijesnog ljubavnog serijala Margaret Mallory najstrastveniji je dio trilogije

Instagram @_lovelybookshelf
Vidi originalni članak
  • U izdanju 'Mozaik knjige' na police knjižara uskoro stiže zadnji dio popularnog serijala 'Svi kraljevi ljudi' spisateljice Margaret Mallory
  • Margaret se etablirala kao majstorska pripovjedačica, uvlačeći čitatelje u zadivljujuće svjetove ispunjene strašću, avanturama i nezaboravnim osebujnim likovima
  • I u ovom romanu Margaret plete strastvenu ljubavnu priču isprepletenu događajima s visokim ulozima, a ravnoteža između romanse i avanture stvara dinamičnu i privlačnu priču koja je jednako privlačna i ljubiteljima romantike i ljubiteljima povijesne fikcije
  • Pročitaj više: 'Mala pekarnica u Brooklynu' uvodi nas u ljubavnu priču u kojoj se miris finih peciva miješa s novim počecima

U carstvu povijesne romantike, Margaret Mallory etablirala se kao majstorska pripovjedačica, uvlačeći čitatelje u zadivljujuće svjetove ispunjene strašću, avanturama i nezaboravnim osebujnim likovima. Nakon serije romana 'Povratak gorštaka', nastao je serijal 'Svi kraljevi ljudi', a njegov posljednji naslov - 'Vitez strasti', napokon stiže na police knjižara i na našem jeziku.

Kako strastveni vitez koji je utjelovljenje biti viteštva, hrabrosti i časti može vjerovati nepredvidljivoj ljepotici glavno je pitanje koje ove priča istražuje. U središtu radnje je lady Linnet, očaravajuća ljepotica koja se našla rastrgana između dviju strasti, osvete obitelji i braka s ljubavi iz djetinjstva, sir Jamesom Rayburnom. Jedne je kobne noći Linnet pogrešno izabrala žrtvovati ljubav u ime revanša, a mnogo godina nakon što je Jamieju Rayburnu slomila srce, on se vraća u Englesku u potrazi za čestitom ženom.

Life&style Čita se u dahu: Napokon je stigla i knjiga 'Kraljica Charlotte', u paketu s brojnim uzbudljivim zapletima

Po povratku, on otkriva da je ljupka Linnet ljepša nego ikada. Njihove se emocije iznova rasplamsavaju, a iako se on zakleo da joj više nikada neće vjerovati, strast među njima jača je nego što je mogao zamisliti. I baš kada se Linnet počne iskupljivati, pruža joj se posljednja prilika da izravna stare račune. No konačna odmazda mogla bi je koštati Jamiejeve ljubavi, ovoga puta zauvijek.

Osim što nas svojim ljubavnim zapletima drži u neizvjesnosti do posljednjih redaka, Margaret Mallory ima izniman talent dočaravanja brojnih povijesnih detalja kroz koje nas uvodi u srednjovjekovno doba, rasplamsavajući našu maštu. Od živopisnih opisa dvoraca i bitaka do običaja i tradicija iz tog vremena, njezina posvećenost povijesnoj točnosti gotovo da opija čitatelja, dopuštajući mu da u potpunosti uroni u svijet vitezova, lordova i dama.

Life&style Putovanje u novi svijet Alexe Aston može početi. Stigla je prva knjiga hit serijala 'Vojvode na krivom putu'

I u ovom romanu Margaret plete strastvenu ljubavnu priču koja se odvija uz događaje s visokim ulozima, a ravnoteža između romanse i avanture stvara dinamičnu i privlačnu priču koja je jednako privlačna i ljubiteljima romantike i ljubiteljima povijesne fikcije.

I ovaj je naslov u izdanju 'Mozaik knjige' na hrvatski preveo Mladen Jurčić, a uskoro ćemo ga moći pronaći u webshopu te ostalim poslovnicama 'Hoću knjigu'.

Posjeti Miss7.24sata.hr