Što raditi u Zagrebu za produljeni vikend?

instagram @janko_popovic_volaric
Bilo da dolaziš u metropolu ili tu ostaješ, uz ove događaje ti garantiramo dobar provod!
Vidi originalni članak

Rijetko kada nas blagoslovi produljeni vikend koji se ne moramo sami truditi spojiti, pa vjerujemo da je već većina ljudi organizirala mini putovanje, a ako te put dovede u Zagreb - ili si već u njemu - uživaj! Doslovno, vikend u metropoli je krcat koncertima, izložbama, pa i pokojim filmom i serijom. Pročačkali smo najbolje od najbolje, pa škicni u nastavku.

1.4. Rendez-vous au cinéma (1.10.-23.10.)

Francuski Institut ponovno nam vraća prekrasni projekt tijekom kojega možemo uživati u šest fenomenalnih francuskih filmova. Ove su godine na programu vrlo različiti žanrovi: romantična drama, horor, komedija, dokumentarni film, film za mlade i crtani film za djecu. Redom to su "Jules i Jim", "Oči bez lica", "Pacijenti", "Iz sve snage", "Pregled: priča o stvaranju" i "Veliki zli lisac". Filmovi te čekaju ne samo u Zagrebu već i na nekoliko lokacija diljem Hrvatske (za detalje o filmovima i lokacijama pogledaj ovdje!), a već danas možeš pogledati film "Jules i Jim" sasvim besplatno u MM Centru.

2. Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel - povijesni susret učenika i učitelja (3.10.2018.-6.01.2019.)

Ovo je izložba koju se isplati posjetiti! U Umjetničkom paviljonu prvi puta imaš priliku vidjeti 140 Bukovčevih slika pored kojih će stajati slike njegovog učitelja, Cabanela. Dosad nismo imali priliku vidjeti Cabanela u Hrvatskoj, ni u susjednim zemljama, a prikazana Bukovčeva dijela bit će iz svih njegovih stvaralačkih faza. Ova kulturna poslastica koštat će te 60 kuna, odnosno 30 kuna ako si student.

3. Mario Biondi (6.10. u 21h)

Talijanski jazz i soul pjevač Mario Biondi je na velikoj turneji, pa tim povodom svraća i u novouređenu zagrebačku Tvornicu kulture. U sklopu festivala "Musicology Barcaffe Sessions" u subotu će publika imati priliku uživati ​​u mnogobrojnim Mariovim hitovima poput "This is what you are", "Shine on", "Close to you", "Deep space" i mnogim drugim, kao i u pjesmama s novog albuma "Brasil". Ulaznica je u pretprodaji 145 kn, a na dan koncerta 170 kn.

4. Diskont (6.10. od 16-23h)

U Zagreb nam od subote službeno stiže novi program za ljubitelje dobrog mashupa, hip hopa, rnb-ja i trapa. Naime, dva poznata programa, Amnesia i Chewing Gum, udružili su snage i stvorili Diskont - po njima, najbolje od oba svijeta. Prvo izdanje Diskonta u stvari je dnevni event, pa ćeš tako u mnogobrojnim pićima i dobroj glazbi moći uživati od 16 sata u dvorištu Hale V Tehničkog muzeja, dok će se after održati u Supercaffeu na Cvjetnom trgu. Cijena ulaznica je 30 kn, a dostupne su na entrio.hr. 

5. Green Run Zagreb (7.10. od 10-15h)

Na SRC Jarun možeš sudjelovati u velikoj utrci gdje ćeš trčati "za prirodu"! Utrka je rekreativnog karaktera (najveća je 6000 metara), a službeno je i najveća utrka za održivi razvoj u Hrvatskoj. Prijava je besplatna, svaki sudionik dobiva poklon paket sponzora, a tijekom dana možeš uživati u koncertima, DJ nastupima i bogatoj gastro ponudi - ovo nam se čini kao odlična alternativa za Sljeme!

6. Son Lux (7.10. u 21h)

Ako voliš plesati, sugeriramo da se u nedjelju navečer rasplešeš u Tvornici kulture na američki synth pop bend Son Lux. Ovo im je prvi nastup u Hrvatskoj, gdje će predstaviti novi album "Brighter Wounds" kojega su kritičari opako ishvalili! Ulaznice u pretprodaji koštaju 70 kn, dok će na dan koncerta biti 90 kn. 

7. Serije i filmovi (8.10.)

Ako te ništa od navedenog nije zaintrigiralo, imamo još nekoliko aseva u rukavu. Prošlo vikend je počela dugoočekivana Netflixova serija "Maniac" gdje glavne uloge imaju Emma Stone i Jonah Hill (više o njoj ovdje!), pa možeš pogledati je li stvarno takav hit kako se priča, a osim toga u Cinestar je stigao i dugoočekivani blockbuster "Venom"! Riječ je o svemirskom simbiotu koji, iako je negativan, u stvari predstavlja pravog Marvelovog anti-heroja. Ukratko zanimaju li te stripovi i Tom Hardy, trk u kino!

Posjeti Miss7.24sata.hr