Stiže nam 9 filmova snimljenih prema istinitim događajima, neki jako obećavaju

profimedia/Imdb
Vidi originalni članak
  • Ove godine gledat ćemo 9 filmova koji su snimljeni prema istinitim događajima
  • Na popisu su se našli filmovi ''Bilo jednom u Hollywoodu'', ''Rocketman'', ''The Dirt''...
  • Jesi li znala da u kina uskoro stiže film o životu Eltona Johna?

Neki od najboljih filmova koje smo odgledali nastali su prema stvarnim događajima i stvarnim ljudima. Upravo su takvi filmovi posljednjih godina najpopularniji te osvajaju brojne nagrade. Sjetimo se samo filma 'Nedodirljivi', '12 godina ropstva', 'Vuk s Wall Streeta'. 'Spotlight', 'Ja, Tonya'... Ovakvi filmovi nas ostavljaju bez riječi, otvaraju nam oči te s brojnim specifičnim iskustvima. Za 2019. godinu najavljeno 9 holivudskih filmova ovog žanra i moramo priznati kako ih s nestrpljenjem očekujemo. 

''Bilo jednom u Hollywoodu'' - brojni poznati u Tarantinovom potencijalnom hitu

Quentin Tarantino je i ovog puta okupio zvjezdanu elitu za svoj film. Mnogi su ga već proglasili najiščekivanijim ove godine, a u kina bi trebao stići 26. srpnja. Radnja filma smještena je u Hollywood na ljeto 1969.  i priča prati masakr Charlesa Mansona i kraj Zlatnog doba Hollywooda. Leonardo DiCaprio glumi Ricka Daltona, glumca u usponu i zvijezdu televizijske western serije. Brad Pitt tumači Cliffa Bootha, Rickovog dugogodišnjeg prijatelja kaskadera, dok Margot Robbie igra Sharon Tate, glumicu i djevojku Romana Polanskog koju su ubili pripadnici kulta Charlesa Mansona dok je bila trudna.  Osim već navedene glumačke postave, svoje uloge imaju i Al Pacino, Dakota Fanning, Kurt Russell, Luke Perry, Rumer Willis i brojni drugi. 

''Close'' - Netflixova priča o životu tjelohraniteljice slavnih

Ovaj Netflixov film temelji se djelomično na stvarnim događajima iz života Jacquie Davis, najpoznatije tjelohraniteljice na svijetu. Danas 60-godišnja Jacquie štitila je brojne slavne osobe - od J.K.Rowling, Bradleya Coopera, Justina Biebera pa sve do članova kraljevskih obitelji. U ulozi Sam, tjelohraniteljice i stručnjakinje za borbu protiv terorizma je Noomi Rapace, a igra ulogu tjelohraniteljice bogate nasljednice Zoe koju tumači Sophie Nélisse. Ni Sam ni Zoe nisu zadovoljne tim dogovorom sve dok ih nasilna otmica ne natjera na bijeg. Film se već počeo prikazivati

Život Radiš li ovo dok se gledaš u zrcalo? Psihologinja objašnjava koliko samokritičnost može biti opasna i kako je pobijediti

''The Haunting of Sharon Tate'' - još jedna priča o nesretnoj glumici

Radnja filma također prati Sharon Tate, trudnu 26- godišnju glumicu i djevojku redatelja Romana Polanskog koja, čekajući njegov povratak iz Europe, biva izložena strašnim vizijama svoje skorašnje smrti svega par dana prije nego su ju ubili članovi obitelji Manson 1969. godine. Sharon u ovom filmu glumi Hilary Duff. Ova mješavina trilera i horora počet će se prikazivati  5. travnja. Osim Hilary, u filmu ćemo imati priliku vidjeti i Jonathana Bennetta i Lydiju Hearst... 

''Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile'' - priča o zloglasnom Tedu Bundyju

Biografski krimi triler zapravo je kronika zločina Teda Bundyja iz perspektive njegove dugogodišnje djevojke Elizabeth Kloepfer koja je godinama odbijala vjerovati što je prava istina o njemu. Film će se krajem godine početi prikazivati na Netflixu, Teda Bundya tumači Zac Effron, a uz njega se pojavljuju i Lily Collins, Kaya Scodelario te John Malkovich. 

''The Best of Enemies'' - borba za jednakost

Taraji P. Hanson tumači Ann Atwater, aktivisticu za građanska prava u Durhamu, Sjevernoj Karolini koja se cijelo desetljeće borila s vođom 'Ku Klux Klan' klana, C. P. Ellis kojeg je utjelovio Sam Rockwell. Njihova borba je trajala do 1971. godine kad su ostvarili neku vrstu prijateljstva te dogovorili da predsjedavaju na dvotjednom sastanku zajednice koja se bavi sudskom odlukom o desegregaciji škole koja mijenja njihove živote. Film dolazi u kina početkom travnja. 

''Breakthrough'' - uskrsnuće

Drama snimljena prema knjizi ''Nemoguće'' iz 2017. godine govori nevjerojatnoj i istinitoj priči o 14- godišnjem dječaku koji se utapa u jezeru, a njegova majka, vjernica,  moli za njega da se vrati s ruba smrti i ozdravi. Dječak je proglašen mrtvim nakon utapanja u jezeru, ali nakon što su ga ipak liječnici pokušali reanimirati 27 puta, povratio je puls. U filmu glume Topher Grace i Chrissy Metz, a u kinima se počinje prikazivati 17. travnja.

''Rocketman'' - biografija Eltona Johna

Glazbena drama inspirirana životom Eltona Johna koja daje necenzurirani pogled na glazbenikov uspon i slavu te njegovu borbu s ovisnošću i glazbenu scenu 1970-ih i 1980- ih. Eltona Johna glumi Taron Egerton, a film je nazvan po Eltonovom hitu iz 1972. godine - 'Rocket Man'.  Osim Tarona u filmu se pojavljuju i imena poput Tatea Donovana, Jamie Bella, Richarda Maddena, Bryce Dallas Howard. Film će se početi prikazivati krajem svibnja ove godine. 

''Prekrasan dan u susjedstvu'' - topla ljudska priča 

Dvostruki Oskarovac Tom Hanks tumači lik Freda Rogersa u priči o ljubaznosti koja pobjeđuje cinizam na temelju istinite priče o stvarnom prijateljstvu između Freda Rogersa i novinara Toma Junoda. Nagrađivani cinični novinar, Lloyd Vogel kojeg tumači Matthew Rhys, nerado prihvaća zadatak da napiše Esquireov profil o voljenoj televizijskoj ikoni Fredu Rogersu. Vogelov pogled na život je transformiran nakon susreta s Rogersom, koji je nadvladao njegov skepticizam učeći ga o suosjećanju, ljubaznosti i pristojnosti. Film kreće s prikazivanjem u studenom 2019. godine. 

''The Dirt'' - priča o bendu Mötley Crüe

Još jedan Netflixov film koji donosi priču o tome kako je Mötley Crüe postao jedna od najozloglašenijih rock 'n roll grupa u povijesti. Američka biografska glazbena drama nastala je po scenariju Richa Wilkesa, a režirao ga je Jeff Tremaine. Uloge u filmu imaju Pete Davidson, Daniel Weber, Iwan Rheon, Machine Gun Kelly, Leven Rambin i drugi. U kina bi trebao doći 22. ožujka. 

KVIZ Znaš li dobro iskombinirati cipele s odjećom?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr