Stigao je prvi Nutella sladoled, a mi znamo kako ga napraviti i kod kuće: čas posla, a puno užitka
- Svi ljubitelji slastica, pažnja: poznata tvrtka Ferrero nedavno je predstavila svoj novi hit, Nutella sladoled
- Nutella sladoled se u supermarketima nekih europskih zemalja pojavio ovaj mjesec
- Nažalost, nije nam poznato kada će Nutella sladoled doći na police naših trgovina, ali do tada se možemo utješiti domaćim Nutella sladoledom
Konačno se jedinstveno iskustvo okusa Nutelle pretočilo u sladoled! Meki sladoled od lješnjaka s ukusnim slojevima Nutelle. Novi sladoled nije samo smrznuta krema - kao što su neki možda već pokušali napraviti „sladoled“ tako da su jednostavno stavili staklenku Nutelle u zamrzivač. Dapače, Ferrero je osmislio neku vrstu slojevitog sladoleda u šalici: gornji sloj je Nutella, a zatim slijedi sastav kreme od lješnjaka i kakaa. Kroz to prolazi „Nutella Swirl“, odnosno svojevrsni vrtlog. Na dnu šalice opet je Nutella. Sveukupno, udio Nutelle u desertu trebao bi biti 30 posto. Mljac!
Nutella sladoled debitirao je najprije na odabranim talijanskim prodajnim mjestima, izazvavši nalet postova na društvenim mrežama oduševljenih obožavatelja Nutelle, a potom se polako širi na tržišta drugih zemalja u EU. Smrznutom poslasticom s dodatkom lješnjaka je slavna talijanska slastičarska kuća proslavila 60. obljetnicu Nutelle.
Domaći Nutella sladoled
Dok čekamo da Nutella sladoled dođe na police naših trgovina, možemo napraviti kod kuće svoj sladoled s ovom slatkom kremom od lješnjaka. Domaći Nutella sladoled možeš jednostavno napraviti od samo 3 sastojka. Super je da ti ne treba ni aparat za sladoled, a opet ćeš dobiti kremasti, ukusan ledeni desert.
Sastojci za Nutella sladoled:
• 400 g slatkog vrhnja
• 4 žlice Nutelle
• 2 jaja
Priprema Nutella sladoleda:
Sve sastojke jednostavno stavi u posudu i dobro promiješaj. Ulij još tekuću smjesu u posudu prikladnu za zamrzavanje i zamrzni. Sladoled bi trebao biti čvrst nakon otprilike 5-6 sati. Kako bi sladoled bio još kremastiji, možeš ga na početku svakih sat vremena kratko promiješati žlicom.