Stigao je prvi Nutella sladoled, a mi znamo kako ga napraviti i kod kuće: čas posla, a puno užitka

PR Nutella sladoled
Vidi originalni članak
  • Svi ljubitelji slastica, pažnja: poznata tvrtka Ferrero nedavno je predstavila svoj novi hit, Nutella sladoled 
  • Nutella sladoled se u supermarketima nekih europskih zemalja pojavio ovaj mjesec
  • Nažalost, nije nam poznato kada će Nutella sladoled doći na police naših trgovina, ali do tada se možemo utješiti domaćim Nutella sladoledom

Konačno se jedinstveno iskustvo okusa Nutelle pretočilo u sladoled! Meki sladoled od lješnjaka s ukusnim slojevima Nutelle. Novi sladoled nije samo smrznuta krema - kao što su neki možda već pokušali napraviti „sladoled“ tako da su jednostavno stavili staklenku Nutelle u zamrzivač. Dapače, Ferrero je osmislio neku vrstu slojevitog sladoleda u šalici: gornji sloj je Nutella, a zatim slijedi sastav kreme od lješnjaka i kakaa. Kroz to prolazi „Nutella Swirl“, odnosno svojevrsni vrtlog. Na dnu šalice opet je Nutella. Sveukupno, udio Nutelle u desertu trebao bi biti 30 posto. Mljac! 

Nutella sladoled debitirao je najprije na odabranim talijanskim prodajnim mjestima, izazvavši nalet postova na društvenim mrežama oduševljenih obožavatelja Nutelle, a potom se polako širi na tržišta drugih zemalja u EU. Smrznutom poslasticom s dodatkom lješnjaka je slavna talijanska slastičarska kuća proslavila 60. obljetnicu Nutelle. 

Life&style Bogata vanilija s Madagaskara ili tropski okusi? Domaći brend artizan sladoleda ima 2 nova okusa

Domaći Nutella sladoled

Dok čekamo da Nutella sladoled dođe na police naših trgovina, možemo napraviti kod kuće svoj sladoled s ovom slatkom kremom od lješnjaka. Domaći Nutella sladoled možeš jednostavno napraviti od samo 3 sastojka. Super je da ti ne treba ni aparat za sladoled, a opet ćeš dobiti kremasti, ukusan ledeni desert. 

Sastojci za Nutella sladoled:

• 400 g slatkog vrhnja  

• 4 žlice Nutelle 

• 2 jaja 

Priprema Nutella sladoleda:

Sve sastojke jednostavno stavi u posudu i dobro promiješaj. Ulij još tekuću smjesu u posudu prikladnu za zamrzavanje i zamrzni. Sladoled bi trebao biti čvrst nakon otprilike 5-6 sati. Kako bi sladoled bio još kremastiji, možeš ga na početku svakih sat vremena kratko promiješati žlicom.

Horoskop Jagoda, čokolada, vanilija... Koji okus sladoleda je savršen za tvoj horoskopski znak

Posjeti Miss7.24sata.hr