Step Up: Mjesto tik uz more koje nudi genijalan finger food

Privatni album/Olja Runjić
U Dalmaciji si? Onda preporučamo da skokneš do Jelse i u čarobnom restoranu uz more po sasvim pristojnoj cijeni isprobaš sočan burger, prefinu pizzu ili pečene tikvice punjene mozzarellom
Vidi originalni članak

Dobro se zna da kad si na Hvaru, ideš u grad Hvar po bučnu zabavu, a u Jelsu ako želiš mir i tišinu. E, pa ovo pravilo više ne vrijedi jer je ta mirna Jelsa nedavno dobila Step Up, genijalno mjesto za zabavu - i za razveseliti nepce. Ovaj restoran nas je osvojio lokacijom (jer je odmah uz more, toliko blizu da po zidovima plešu odbljesci valova), ručno izrađenim namještajem, bogatim izborom piva, dobrom vibrom i, nikako manje važno, prefinom hranom. 

Sočni burgeri u pecivima, odnosno, bolje rečeno po dalmatinski, bublicama, koje peče šef restorana, prefine pizze, tikvice s mozzarellom, bogat izbor piva... a što je super, kuhinja radi do pola noći.  Ako odmah pomisliš: "Hvar - to mora da je skupo!", prevarit ćeš se jer Step Up nema lude cijene. Punjene tikvice su, primjerice, 40 kuna, pohane tortilje 50, a veličanstveni (i golemi) trisburger koji se sastoji od tri različita burgera je 70 kuna.
Iza ove ideje stoji jedna mlada žena, Daria Grgičević Huljić, koja je sa suprugom Josipom imala viziju kako oživjeti Jelsu. I u tome su uspjeli. "Priča je počela nakon rođenja drugog djeteta... Suprug i ja bez stalnog posla, s dvoje djece kući. Razmišljali smo o ideji da otvorimo kafić koji bi imao ugođaj dnevnog boravka. Tako smo krenuli, iznajmili prostor i počeli s preuređenjem. No, jedno je vuklo drugo pa smo od ideje dnevnog boravka došli do Step Up-a, mjesta u kojem gosti mogu chillati, ali i jesti", kaže nam Daria.

"Što se tiče ponude, gledala sam po sebi, što bih ja željela, pa zaključila da je to pogled, hladno piće i finger food. Čisto da se ima nešto za pregristi. Za našu hranu najzaslužniji je Uka Prenkolnikaj, naš kuhar koji ujedno peče i bublice za burgere, zato i jesu tako posebni:). Malo po malo, priča se počela širiti, pozitivnih komentara dobijamo sve više, pa se isplatila naša volja da svoju zamisao pretvorimo u stvarnost", ispričala je vlasnica Step Upa - a mi uvijek volimo kad se dobre ideje ovako dobro realiziraju!

Posjeti Miss7.24sata.hr