Staklena koliba iz koje se uživa u polarnoj svjetlosti odletjela je na sam vrh naše bucket liste

Instagram @kayo Foto: Instagram @kayo
Vidi originalni članak
  • Mnogo je onih koji sanjaju o bijegu na kakav pusti otok, palmama, tirkiznom moru i najčarobnijim zalascima sunca, no mi smo počeli maštati o jednom potpuno drugačijem iskustvu
  • Kada smo naletjeli na magične staklene kolibe smještene na osami, nešto manje od dva sata vožnje od Reykjavíka, istog su trena odletjele na sam vrh naše bucket liste
  • Četiri bajkovite kolibe nude jedinstven i romantičan bijeg u sklopu kojega se u promatranju polarne svjetlosti, zvjezdanog neba ili ponoćnog sunca može uživati u udobnosti toplog kreveta

Kada se idealizira ideja putovanja na kojemu bi se onako istinski napunile baterije, srce i duša, svi uvijek spominju bijeg na pusti otok, maštajući o palmama, tirkiznom moru i najčarobnijim zalascima sunca koje bi promatrali ljuljuškajući se u hladovini uz kakav ukusni koktel. I nama samima su snovi tako nekako izgledali, sve dok nismo naletjeli na magične staklene kolibe smještene na osami, nešto manje od dva sata vožnje od Reykjavíka. 

Na zapadnoj strani otoka značajno drugačijeg od onog iz naših nekadašnjih snova, u Helli, smjestile su se četiri odvojene staklene  kolibe koje su osmislili Sabrina Dedler i njezin suprug Andreas, poželjevši ponuditi potpuno jedinstven i romantičan bijeg u sklopu kojega se u promatranju polarne svjetlosti, zvjezdanog neba ili ponoćnog sunca može uživati u udobnosti toplog kreveta.

Life&style Letovi na kojima možeš promatrati auroru borealis više nisu tako skupi - i sletjeli su na našu listu želja

Inspirirane skandinavskim kućama, ove su ljepotice u potpunosti izgrađene od drveta, čelika i stakla, a poput iglua, unutrašnjost od 23 kvadratna metra je otvorenog plana i uključuje sve što je potrebno za maksimalno uživanje, od malene potpuno opremljene kuhinje s osnovnim namirnicama, blagovaonice sa stolom i dvije stolice te kupaonice s velikim tušem s tropskom kišom i umivaonikom od prirodnog kamena do prostora za spavanje, smještenog pod staklenim krovom i okruženog staklenim stijenama od poda do stropa, s udobnim bračnim krevetom iz kojeg se pruža jedan od najčarobnijih panoramskih pogleda.

Iako su smještene u osamljenoj prirodi, posjetitelji i dalje mogu uživati ​​u luksuzu, visokim standardima kvalitete i izvanrednom dizajnu, a puno pažnje nije posvećeno samo estetici i detaljima, već i održivosti samog smještaja pa su tako u izgradnji korišteni isključivo materijali koji ne štete okolišu, voda je najčišća na svijetu i dolazi direktno iz obližnjeg izvora, održiva električna energija koristi se za zagrijavanje bazena, a svakog gosta dočeka i potpuno organska kozmetika lokalnog brenda Sóley Organics.

Life&style Medeni mjesec koji traje 9 mjeseci i zapravo je put oko svijeta? Iva nam je ispričala sve o tome

Svaka od ovih bajkovitih koliba nudi potpunu privatnost te uz to dolazi u paketu s uređenom vanjskom terasom, jacuzzijem, mrežom za ležanje pod vedrim nebom i saunom, iz kojih se pruža predivan pogled na vulkan Heklu, islandsko gorje i rijeku koja teče u blizini. Oni posebno sretni, nađu li se na ovom čarobnom mjestu u pravo vrijeme, uživat će u pogledu na polarnu svjetlost, vrlo svijetlu i odlično vidljivu zbog udaljene lokacije bez svjetlosnog onečišćenja, ili na nevjerojatno ponoćno sunce za ljetnih mjeseci, a možda ugledaju i nekolicinu tuljana u blizini ili čak kitove u fjordu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panorama Glass Lodge® (@panoramaglasslodge)

Otkako su Freya i Alva 2017. godine podignute kao prve kuće na Islandu za odmor ovog tipa, mnogi su se poveli za primjerom Sabrine i Andreasa, no Panorama Glass Lodge, ime pod kojim su sve ujedinjene, i dalje su najpoznatiji i najpopularniji ostakljeni smještaji koji se na Islandu nude, i s uvjerljivo najboljim pogledom koji bi, uopće ne sumnjamo, svi voljeli doživjeti. Barem jednom!

Posjeti Miss7.24sata.hr