Spektakl za pamćenje: Evo kako nam je bilo u Liverpoolu gdje smo bodrili naše Letovce u finalu Eurovizije

Pixsell/Reuters
Vidi originalni članak
  • Grad legendarnih Beatlesa cijeli je tjedan bio u šarenim bojama Eurovizije, a domaćini Britanci pripremili su spektakularan finalni show
  • Let3 je ostvario zapažen rezultat 13. mjestom u finalu, a pobjeda je po drugi put otišla u ruke švedske predstavnice Loreen
  • miss7 zahvaljujući booking.com-u, službenom partneru Eurovizije 2023., prenosi doživljaj jednog od najvećih glazbenih događaja na svijetu uživo iz Liverpoola

Grad Beatlesa i nogometa u proteklih tjedan dana pretvorio se u glazbeni centar svijeta. Spektakl koji garantira Eurovizija privukao je desetke tisuća fanova u Liverpool, a u izboru za najbolju pjesmu Europe uvijek je zagarantirana fantastična atmosfera, nevjerojatno atraktivna scenografija i raznoliki glazbeno-scenski nastupi.

Let 3 je ove godine bio naš totalno otkačeni adut, dvaput su napravili pravi spektakl u Liverpoolu, u polufinalu i u sinoćnjem finalu. Publika je njihov sjajni nastup porepoznala i nagradila, žiri baš i ne. Ali ŠČo se može, takav je život. Ipak, 13. mjesto u finalu zapažen je uspjeh sjajnih Letovaca, koji su proteklih dana gotovo neprestano privlačili pozornost ne samo u Liverpoolu već i diljem svijeta. 

U finalu Eurovizije pobjedu je odnijela favoritkinja publike, Šveđanka Loreen, sa svojom snažnom baladom Tattoo i neobičnim scenskim nastupom. Zanimljivo, pjesma je mnoge snažno podsjećala i na njezin prethodni eurovizijski hit 'Euphoria' s kojim je pobijedila 2012.  

miss7 je uživo pratio nastupe u dvorani M&S Bank Arena u Liverpoolu, a impresivan doživljaj Eurovizije omogućio nam je booking.com, službeni partner Pjesme Eurovizije 2023. Navijačka atmosfera mogla se osjetiti u cijelom gradu, a posebno pred Arenom, koju su okupirale boje zastava brojnih europskih država koje su nastupile u velikom finalu. Baš je bilo prekrasno vidjeti doslovnu cijelu Europu u jednom gradu, svi su bili dobro raspoloženi i spremni za večernji spektakl.

miss7 tim bio je smješten u hotelu INNside by Melia Liverpool. Predivan hotel u centru grada, koji se može rezervirati na booking.com, smješten je na samo 10 minuta hoda od M&S Bank Arene. INNSiDE by Meliá Liverpool je impresivan miks britanskog stila, suvremene arhitekture i španjolskog gostoprimstva. Ovaj hotel nalazi se u srcu središta Liverpoola, samo nekoliko koraka od ulice Castle Street i gradske vijećnice Liverpoola, a nudi pogled na grad i rijeku Mersey. Inače, na booking.com platformi moguće je rezervirati cijelo iskustvo putovanja, od zrakoplovnih karata i smještaja do kupovanja izleta poput razgledavanja grada. Dokaz da je sve na najvišoj razini putovanja je i ovo naše impresivno eurovizijsko iskustvo. 

Prvi nastup koji smo imali priliku pogledati bio je onaj energičnih Austrijanki, a zatim su uslijedili brojni zabavni nastupi i ostalih država. Posebno impresivan bio je i nastup francuske predstavnice La Zarre, koja je pjesmu izvela na metalnom konstrukciji koja je podsjećala na haljinu. Favoriti publike, Finska i Švedska, dobili su osjetno više podrške u dvorani punoj obožavatelja Eurovizije, koji su sa izvođačima pjevali sve stihove novih hitova.

Ipak, naših nekoliko minuta stiglo je kada su na pozornicu izašli Let 3. Od nas su dobili najglasniju podršku i pjevanje Mame ŠČ od početka do kraja. Njihov nastup je nagradila i publika, ne samo velikim pljeskom i skandiranjem nakon nastupa, već i u glasovanju. Letovci su još jednom pokazali da znaju napraviti odličan show, što je oduvijek i bila poanta Eurovizije. Ipak, žiri tu njihovu energiju i zaraznu melodiju nije prepoznao, u suprotnom bi se naši predstavnici borili za sam vrh. 

Ipak, na kraju je Let 3 ostavio sjajan dojam, a mi smo se uživo uvjerili koliko snagu i energiju nudi ovaj veliki glazbeno-scenski spektakl. Rasprodane ulaznice, tisuće fanova koji navijaju za svoje ali cijene i poznaju sve druge izvođače, koreografije i scenski nastupi od kojih se čovjeku zavrti u glavi, sve je to samo dio onoga što pruža eurovizijski doživljaj.  

Posjeti Miss7.24sata.hr