Spa s najljepšim pogledom: u srcu Dolomita pronašli smo ovo luksuzno utočište, lijek za dušu i tijelo

©FORESTIS
Vidi originalni članak
  • Nadomak grada Brixena, s pogledom na veličanstvene dolomitske masive, izdiže se Forestis, luksuzna spa oaza koja opušta tijelo, bistri um i mazi dušu
  • Sa planinskim odmaralištem Plose i žičarom na pragu, ovdje se jednako uživa u opuštajućim trenucima, kao i u aktivnom odmoru
  • Svaki je kutak uređen minimalistički, dopuštajući okolnoj prirodi da dominira prostorom, a pogled je veličanstven gdje god se nalazili

Zamišljajući savršenu oazu mira, toliko čarobnu da je u stanju potpuno opustiti naše tijelo, razbistriti naš um i razmaziti našu dušu, najčešće pomišljamo na netaknutu prirodu, zelenilo koje zavodi mističnom ljepotom i svježi zrak u kojem isparavaju sve brige ovoga svijeta. Kakav veličanstveni pogled na impozantne planinske masive definitivno ne odmaže u toj priči, a luksuzni smještaj o čijem su uređenju brinuli vrhunski dizajneri interijera, pokušavajući stopiti ljepotu prirode sa svakim korištenim elementom, samo je šlag na kraju.

Upravo sve ovo utjelovio je veličanstveni spa Forestis, smješten u čarobnim Dolomitima, kao jedinstveno luksuzno utočište koje će nas razmaziti kao malo koja druga destinacija. Nadomak grada Brixena, ušuškano među stoljetne borove i s pogledom na  Geislergruppe, jedan od najneobičnijih dolomitskih masiva, izdiže se ovo nevjerojatno zdanje minimalističkog dizajna sa staklenim stijenama koje garantiraju najspektakularnije poglede i apsolutno odsustvo bilo kakvog stresa.

Life&style Ovaj šarmantni hotel u Dolomitima ima jedan od najimpresivnijih infinity bazena. A tek pogled...

Sa planinskim odmaralištem Plose i žičarom na pragu, ovdje se jednako uživa u opuštajućim trenucima, kao i u aktivnom odmoru uz najljepše kulise, no upravo je spa iskustvo ono u čemu najviše uživaju brojni posjetitelji.

Uz restoran i bar, smještene u glavnoj zgradi, ovdje se nalazi i fitness centar, apartmani smješteni unutar tri arhitektonski zadivljujuća tornja te bar na krovu, a svaki je kutak uređen minimalistički, dopuštajući okolnoj prirodi da dominira prostorom. Sama se spa zona pak skriva u travnatom bunkeru ispod tornjeva, a na njega se nadovezuje veličanstvena terasa s bazenom. 

Life&style Raj u Alpama: Ovo je jedna od najromantičnijih kućica za odmor koje smo ikad vidjeli

Glavna zgrada na popisu je spomenika kulture i nekada je bila dizajnirana kao lječilište za Austrijsku monarhiju, da bi u konačnici postala vatikanski ljetnikovac, a u njoj se smjestilo 16 apartmana i soba. U već spomenutim tornjevima povezanima s hotelom podzemnim tunelom nalaze se još 44 luksuzna apartmana, a pogled je veličanstven u kojem god se nalazili. Ipak, najveličanstvenije iskustvo bez imalo dvojbe nude dva penthouse apartmana s privatnim bazenima i saunom na krovu.

Prosječna cijena noćenja u Forestisu iznosi 650 €, a po svemu viđenome, čini nam se da je ovo uistinu jedno od onih mjesta kakva se mora doživjeti barem jednom, budući da privatnost osigurana arhitektonskim rješenjima, impozantan pogled i pažnja posvećena i najmanjem detalju nude jedinstveno iskustvo koje doista nema cijenu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr