Šokantna izjava o silovanju: „Pa... uživaj!“

Facebook/Predrag Suka
Glumica Nathalie Hart izazvala je lavinu negodovanja i osuda izjavom kojom se bezosjećajno obraća (i nimalo duhovito, mada je možda trebalo tako zvučati) ženama potencijalnim žrtvama silovanja
Vidi originalni članak

Za Nathalie Hart, vjerojatno nisi čula, kao ni veliki dio svijeta - do nedavno. Naime, riječ je o filipinskoj glumici lokalnog uspjeha, no Nathalie se našla u središtu pozornosti (mreže su gorjele, šeralo se, hejtalo, komentiralo itd.) zbog svoje u najmanju ruku nesmotrene izjave. A još više bezosjećajne, užasne i ignorantske. Nathalie Hart šokirala je (blago rečeno) suludom objavom. Naime, na svoj Instagram postala je fotografiju djevojke koja sjedi na hrpi kovčega. Iznad nje stoji natpis: „If rape is inevitable lay back and enjoy it“. U slobodnom prijevodu: „Ako je silovanje neizbježno, lezi na leđa i uživaj.“ Nije ni čudo da je ta izjava potaknula lavinu negodovanja. 

Glumica se branila argumentom „kako joj je otac dao taj savjet.“ Nije baš uvažen. Uzbunile su se i brojne organizacije poput „United Against Rape“, zamjerivši žestoko glumici njene riječi i naglašavajući kako se napadi na žene ne smiju tako omalovažavati. 

U međuvremenu je fotografija maknuta sa stranice. Ali, ostaje čuđenje zbog šokantne izjave poznate osobe – koja ni u kojem slučaju nije smjela reći nešto tako!   

Posjeti Miss7.24sata.hr