Sok od celera je totalni hit! Što sve može taj moćni napitak

Instagram @haileybieber
Vidi originalni članak
  • Svježe cijeđeni sok od celera listaša je jako popularan zadnje vrijeme
  • To je jako dobra navika jer ima jako puno zdravstvenih dobrobiti, a pomaže i kod mršavljenja
  • Ima i iznenađujuć anti-age efekt

 

Sok od celera često se može vidjeti na raznim Instagramima fitness blogerica. Naime, djeluje vrlo pozitivno na zdravlje te ima anti-aging efekt. Zato se isplati redovito popiti čašu ovog blagotovornog soka.

Što sve može sok od stapke celera 

Konzumacijom soka od celera prvenstveno ćeš unijeti u organizam brojne vitamine. Osim toga, opskrbljuje tijelo važnim željezom, kalcijem i kalijem. Sadrži antioksidanse koji štite imunitet, ali ima i fenomenalno anti-aging djelovanje. Naime, kemijski spojevi štite kožu od UV-zračenja te se brinu da sporije stari. U kineskoj medicini sok od celera slovi kao prirodni lijek protiv visokog tlaka ili reumatskih tegoba, dok se u ajurvedskoj medicini koristi se kod poteškoća s probavom. Dakle, u svakom slučaju se isplati popiti čašu soka od celera (najbolje ujutro). 

Pravilna priprema 

Za spravljanje soka najbolji je celer listaš. Jednostavno ga istisni u sokovniku i uživaj u svježem, zdravom soku. U kombinaciji s mrkvama ili jabukama ima sjajan okus. Ako nemaš sokovnik za hladno prešanje, možeš narezati celer na komade veličine 2 cm te s pomoću štapnog miksera napraviti pire. Možeš to razrijediti s vodom kako bi dobila željenu gustoću ili propasirati da dobiješ čisti sok. Također, ako možeš nabaviti celer iz organskog uzgoja bilo bi super jer onaj iz konvencionalnog jako je tretiran pesticidima. 

Posjeti Miss7.24sata.hr