Sočni mramorni kolač s maslacem od kikirikija koji želimo kušati odmah

shutterstock Čokoladni mramorni kolač s maslacem od kikirikija
Vidi originalni članak
  • Pažnja, stiže ti prava bomba okusa! Osim maslaca od kikirikija, ovdje je i čokolada 
  • Ovaj spoj obožavaomo, podsjeća nas na Snickers, ali u kolač izvedbi još je bolji
  • A ako voliš spoj slanog i slatkog svidjet će ti se i posip po kolaču - slani kikiriki 

Imamo savršeni proljetni recept za tebe: čokoladna mramorna torta s maslacem od kikirikija. Fina čokolada i kremasti maslac od orašastih plodova čine tortu sočnim desertom koji će zajamčeno imati dobar okus i čarobno će izbrisati sve neugodne uspomene na suhe kolače. Kolači s orašastim plodovima su nam strast, no ne moraju to uvijek biti samo "klasični" plodovi poput oraha, lješnjaka i badema. Dobro je isprobati i nešto drukčije poput kolača od pistacija ili, u ovom slučaju, kikirikija.

Sastojci:

• 75 g tamne čokolade (najmanje 74% sadržaja kakaa)

• 225 g brašna

• 1 žličica praška za pecivo

• 0,5 žličice sode bikarbone

• prstohvat soli

• 110 g omekšanog maslaca

• 150 g šećera

• 2 jaja

• 115 g kiselog vrhnja

• 135 ml mlijeka

• 130 g kremastog maslaca od kikirikija

Za preljev:

• rastopljena čokolada po želji

• 1 žličica maslaca

• slani kikiriki

Priprema

1. Namasti kalup za kuglof pa zagrij pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa (gore/ dolje).

2. Natrgaj tamnu čokoladu na veće komade pa rastopi u posudi uronjenoj u vruću vodu. Zatim ostavi da se malo ohladi.

3. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i veliki prstohvat soli.

4. U drugoj, većoj posudi, ručnim mikserom razmuti omekšani maslac sa šećerom. Dodaj jedno po jedno jaje i miksaj za svako jaje dobru minutu. Dodaj kiselo vrhnje i dobro promiješaj.

5. Zatim naizmjenično umiješaj brašno i mlijeko.

6. Podijeli tijesto na dva komada. U jednu polovicu tijesta umiješaj rastopljenu čokoladu, a u drugu polovicu maslac od kikirikija.

7. Napuni kalup prvo čokoladnim tijestom, a zatim tijestom od kikirikija. Vilicom prođi spiralno kroz tijesto kako bi postalo „mramorno“. 

8. Peci kolač 50-55 minuta. Zatim izvadi iz pećnice, ostavi da se ohladi u kalupu na rešetki, a potom okreni.

9. Rastopi čokoladu (oko 100 g) za ukrašavanje te umiješaj žličicu maslaca za sjaj. Ukrasi slanim kikirikijem.

Life&style Donosimo ti recept za preukusne čokoladne kremšnite koje će oduševiti sve koji ih probaju

Posjeti Miss7.24sata.hr