Smrznuti puding s keksima - hladna slastica za brzo osvježenje

Instagram@soflofoodie
Vidi originalni članak
  • Ima li bolji način za borbu protiv ljetnih vrućina od ledenog deserta? Nema, složit ćeš se ako voliš slatko
  • Ovom kombinacijom keksa, pudinga i sladoleda dobit ćeš ukusni, ledeni "sendvič"
  • Desert će biti još zanimljiviji dodaš li mu i bobičasto voće

Ovaj recept ljetna je inačica u Kanadi i Americi popularnih "s'more" kolačića koji se često jedu u izviđačkim kampovima, a sastoje se od pečenog sljezovog kolačića i sloja čokolade stisnutih između dva keksa. Ovu ledenu ljetnu verziju pronašli smo na Internetu i zaključili da su baš dobra slastica kojoj ne treba pečenje, a lijepo će nas rashladiti u ljetnim danima. Ima samo šest sastojaka i priprema se u nekoliko jednostavnih koraka. 

UŠTEDE 10 trikova za značajnu uštedu na hrani i ostalim potrepštinama za kućanstvo

Što je potrebno:

1 l omekšalog sladoleda - okus po želji

1 instant puding okus vanilija

1 instant puding okus čokolada

1 l mlijeka

8 žlica šećera

keksi tipa Petit Beure

*bobičasto voće po želji



1. ⁣Prekrij dno četvrtaste posude (ne prevelike) keksima složenima u jedan sloj. Pripremi puding od čokolde i puding od vanilije prema uputama na pakiranju. 

2. Na jednu polovicu posude rasprostri puding od vanilije, a na drugu puding od čokolade. Neka se sat, dva hlade u hladnjaku. 

3. Sladoled vani pola sata, da omekša toliko da ga možeš razmazivati. Kad se puding dobro stisnuo, premaži preko njega sladoled. Okus odaberi sama - lješnjak, stracciatella, jagoda...

4. Složi na vrh sloj keksa, na jednak način kao što su složeni na dnu - ideja je da možeš rezati ovaj desert tako da dobiješ "sendvič" s keksom na gornjoj i donjoj strani. Ostavi sve preko noći u zamrzivaču.

Opcionalno možeš između pudinga i sladoleda staviti bobičastog voća - desert će biti još ukusniji. Svakome posluži jedan komad od vanilije i jedan komad od čokolade

 

Posjeti Miss7.24sata.hr