Šljunčana plaža ispod veličanstvenih stijena na kojima obitavaju bjeloglavi supovi na vrhu je naše must visit liste

Instagram @evgenija_filipova Foto: Instagram @evgenija_filipova
Vidi originalni članak
  • Otok Krk može se pohvaliti nevjerojatnim brojem predivnih plaža i uvala koje sve redom zavode čistoćom i bistrinom mora u prelijepim nijansama tirkiza
  • Jedna od najljepših je bez imalo dvojbe plaža s vjerojatno najvećim brojem imena - jedni je znaju kao Velo Čelo, drugi kao Biškupiće, treći kao Zlatnu plažu, a stranci kao Golden Bay
  • Do nje se može doći samo brodom, no iskustvo uživanja na njoj i pogleda koji se pružaju s nje malo što može nadmašiti

Krk, jedan od najvećih otoka Jadrana i srce kvarnerskog arhipelaga, može se pohvaliti nevjerojatnim brojem predivnih plaža i uvala koje sve redom zavode čistoćom i bistrinom mora u prelijepim nijansama tirkiza, no neke od njih ipak su nešto posebnije i veličanstvenije od ostalih. 

Jedna od najljepših je bez imalo dvojbe plaža s vjerojatno najvećim brojem imena - jedni je znaju kao Velo Čelo, drugi kao Biškupiće, treći kao Zlatnu plažu, a stranci kao Golden Bay. No, kako je god zvali, jedno je sigurno - njezinoj ljepoti nitko ne može odoljeti, a budući da se do nje može doći samo brodom, jedna je od najpopularnijih kutaka Kvarnera među nautičarima.

Life&style Cres krije vrlo posebnu plažu i još posebniju špilju: pomučit ćeš se doći do nje, ali je vrijedna sve muke!

Vjerojatno je to što se do nje ne može doći kopnenim putem jedan od glavnih razloga zašto se na njoj i dalje može uživati u ljepoti netaknute prirode, a pogled na veličanstvene stijene kojima je okružena i na kojima obitavaju bjeloglavi supovi jednako je predivan kao i pogled na samu plažu, ali i prizore koji se kriju pod morem i koji privlače brojne ronioce. 

Upravo su te nevjerojatne stijene koje se nad njom izdižu i izgledaju kao da su prekrivene zlatom razlog za neka od njezinih imena, dok je sama plaža šljunčana, s pogledom na kristalno čisto otvoreno more. Do nje svakodnevno voze taksi brodovi, a onima koje oduševi njezina ljepota, preporučuje se i posjeta plaži Oprni koja se nalazi u njezinoj blizini. 

Za razliku od Velog Čela, do Oprne se može doći i pješice iz Stare Baške, no budući da je staza koja vodi do nje vrlo strma i kamenita, posjeta brodom je kudikamo sigurnije, jednostavnije i elegantnije rješenje. I ova je plaža šljunčana te poznata po čistom plavom moru, a na njoj se nalazi čak i kafić u kojem se može potražiti osvježenje i okrjepu. No iako je osvježenje u vrućim danima uvijek dobrodošlo, teško da nam je išta bitnije od prilike da uživamo u ovom djeliću raja na zemlji. 

Life&style Tirkizna uvala Lojena do koje se može doći samo brodom najljepša je plaža Kornatskog arhipelaga

Posjeti Miss7.24sata.hr